Narko-bos iz Bijelog Polja bio glavni logističar vođe "škaljaraca"?! Vozio Vukotića u trenutku ubistva

18.09.2022

06:47

0

Posle ubistva u Istanbulu turska policija je otkrila da je E. K. pokušao da sakrije dva mobilna telefona koja je kod sebe imao Vukotić

Narko-bos iz Bijelog Polja bio glavni logističar vođe "škaljaraca"?! Vozio Vukotića u trenutku ubistva
skaljari jovan vukotic copy - Copyright 24sedam/Lj.K./Printscreen

Jovan Vukotić (42), vođa škaljarskog klana koji je ubijen u Istanbulu 8. septembra, u trenutku kad su mu napadači prišli na motoru u automobilu je bio s trudnom suprugom i ćerkicom, ali i E. K. iz Bijelog Polja.

Izvor "Kurira" otkriva da je E. K., koji je posle dolaska policije izjavio da ne poznaje Vukotića i njegovu porodicu i da zna samo da se zove Nikola, navodno je čovek koji je bio glavni logističar vođi "škaljaraca" tokom skrivanja. 

- Bjelopoljac E. K. je holandski državljanin i sa još jednim crnogorskim državljaninom iz Berana navodno je bio logistika Vukotiću tokom skrivanja. Vođa "škaljaraca" mu je verovao i zbog toga je stalno bio uz njega - otkriva izvor.

Posle ubistva u Istanbulu turska policija je otkrila da je E. K. pokušao da sakrije dva mobilna telefona koja je kod sebe imao Vukotić.

Foto: MUP
 

 

- Očevici su ispričali da su videli kako je čovek iz automobila otišao do ograde pored puta i tamo se zadržao neko vreme. Inspektori su detaljno pregledali taj prostor i pronašli dva skrivena telefonska aparata - otkrili su turski mediji.

Izvor ne isključuje mogućnost da mu je sam Vukotić pre smrti dao uputstvo šta treba da uradi u slučaju da mu se nešto dogodi.

- Za istražitelje, Vukotićevi telefoni mogli bi da budu od najveće koristi u smislu otkrivanja saradnika, ali i mesta skrivanja drugih "škaljaraca". Moguće je da je E. K. sam odlučio da zbog toga skloni telefone, pošto je i sam iz kriminalnog miljea i dobro zna kako stvari funkcionišu, ali se ne može isključiti ni mogućnost da mu je Vukotić, koji se skrivao duže od godinu dana, dao instrukcije dok je bio živ - dodaje on.

E. K., kako otkriva sagovornik, navodno je bio hapšen zbog šverca 800 kilograma kokaina u Holandiji.

- I prošle godine je bio privođen u jednom stanu u Roterdamu, kad je kod njega pronađeno oko 4,5 miliona evra u kešu - dodaje on.

Kako navodi, E. K. blisko sarađuje s barskom kriminalnom grupom, povezanom sa škaljarskim klanom.

- Očigledno je da je Vukotić imao veliko poverenje u njega, s obzirom na to da mu je on organizovao skrivanje i bio glavni logističar. Osim toga, dozvolio je da upravo E. K. vozi automobil u kom su mu dete i trudna supruga - objašnjava naš sagovornik upoznat sa slučajem.

Turski mediji su preneli da je u napadu na Vukotića lakše povređen i E. K. i da mu je zbog ogrebotina pomoć ukazana u bolnici. Iako su naveli da mu je E. K. bio vozač, ispostavilo se da je E. K. bio daleko više od običnog šofera.

Prema rečima sagovornika "Kurira", E. K., koji je bio očevidac Vukotićevog ubistva, navodno je u stanu u Roterdamu bio uhapšen sa jednim Vranjancem koji blisko sarađuje sa škaljarskim klanom.

- Uhapšen je s bratom čoveka koji je bio jedan od najbližih saradnika Igora Dedovića, a on je uz Vukotića važio za vođu škaljarskog klana. Dedović je ubijen u januaru 2020. u jednom restoranu u Atini - podseća on.

Vukotić tri puta bio na meti

 

Posle Vukotićevog ubistva oglasio se i njegov advokat Damir Lekić koji je potvrdio da je Jovan do sada tri puta bio na meti, ali da mu se nikada nije žalio da mu je život ugrožen.

-Što se tiče podataka da mu je život bio ugrožen, oni su čak i dokumentovani. Osim pokušaja u CZ-u, Evropol je poslao podatke, u pitanju su još dva slučaja, koja je procesuiralo crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo, oni su u početnoj fazi, kada se spremalo njegovo ubistvo u Spužu, dok je čekao da se okonča postupak u delu gde je on bio osumnjičen za određena krivična dela. Treći slučaj je kada ga je policija zaustavila u Kotoru, i dok ga je privodili, na ulaznim vratima policije čekalo ga je lice sa pištoljem. On je razoružan od strane Jovanovog obezbeđenja - ispričao je podgorički advokat.

Podsetimo, pre tri godine ispred porodične kuće Vukotića ubijen je i Jovanov otac Vesko Vukotić, a njegov brat Igor se ne spominje u javnosti već nekoliko godina.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike