"Otac je ljubio svog mrtvog sina!" Ovo je najpotresniji deo obrazloženja presude vozaču sa Karaburme

21.09.2022

12:31

0

Autor: M. Brkić

Lazar Galić je mirno, bez reči, saslušao presudu

"Otac je ljubio svog mrtvog sina!" Ovo je najpotresniji deo obrazloženja presude vozaču sa Karaburme
mural (1) - Copyright Printscreen Facebook/N.C.P.

Sudija Vladana Vukčević Jovanović osudila je Lazara Galića (38) na maksimalnu kaznu od 10 godina zatvora zbog saobraćajne nsreće u kojoj je jula prošle godine, na pešakom prelazu na Karabrumi, pokosio dečaka Stefana Balića, a u  u obrazloženju presude navela da je jedan od razloga za to što se po oceni suda nije iskreno pokajao, niti pokazao empatiju.

- Lazare, sud je na osnovu brojnih dokaza utvrdio da ste izvršili krivično delo i sami ste rekli u svojoj odbrani da ste osetili tup udarac, ali da se niste zaustavili, već ste nastavili nekočeći. Uhapšeni ste dan posle, a u međuvremenu se niste intereosvali za stanje povređenog, zbog toga sud vam je izrekao maksimalnu kaznu - rekla je sudija.

Mali Stefan preminuo je četri dana kasnije.

Najpotresniji deo obrazloženja presude jeste onaj u kome je sudija navela da je prilikom odmeravanje kazne uzet u obzir i iskaz oca koji je lekar koji se našao na licu mesta. On je rekao da je pokušao da isisa krv sinu iz usta i nosa kako se ne bi ugušio, što znači da u tom trenutku dečaku nije bilo spasa.

Takođe, sudija je rekla da je otac zamolio da vidi telo dečaka kada je preminuo, da je otvorio džak u kojem se nalazio mali Stefan da ga vidi poslednji put bez cevčica koje je imao u bolnici, da je otac otvorio džak i poljubio svog sina.

Lazar Galić je mirno, bez reči, saslušao presudu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike