Tuga do neba! Sahranjen mali Stefan: Otac do groba odneo fudbalsku loptu, majka jecala "Zašto anđela mog?!"

24.07.2021

14:35 >> 15:23

0

Na večni počinak ispratila ga je nepregledna kolona na čijem čelu su bili njegovi roditelji, potom prijatelji, kao i nekoliko kola Hitne pomoći

Tuga do neba! Sahranjen mali Stefan: Otac do groba odneo fudbalsku loptu, majka jecala "Zašto anđela mog?!"
Stefan Balić - Copyright Printscreen/Facebook

Devetogodišnji Stefan B. (9) koji je nastradao od posledica stravične saobraćajna nesreće koja se dogodila u nedelju uveče, kada je na pešačkom prelazu njega, njegovog mlađeg brata (4) i oca pokosio vozač Lazar Galić, pa pobegao, sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu.

Na večni počinak ispratila ga je nepregledna kolona na čijem čelu su bili njegovi roditelji, potom prijatelji, kao i nekoliko kola Hitne pomoći u kojoj je zaposlen Stefanov otac.

– Otac dečaka, kao lekar, do poslednjeg trenutka uvek je davao sve od sebe da pomogne svakome. Nikad nije odustajao i mnogima je pomogao, a svom detetu nije mogao, iako su i on i Hitna pomoć brzo reagovali. Utoliko nam je sve ovo teže jer je on izuzetan čovek – kažu očajni zaposleni u Hitnoj pomoći.

Prizor na groblju je potresan, na malom kovčegu poređano je belo cveće.

Dečakov otac u rukama je nosio fudbalsku loptu, dok je neutešna majka jecala i izgovarala potresne reči koje su slomile sve: “Zašto anđela mog?!”

Sirene na vozilima hitne pomoći upaljene su u trenutku kada je kovčeg spušten u zemlju…

Protest i dalje traje

Inače, žitelji Karaburme nastavili su danas protest u ulici Marijane Gregoran na Karaburmi započet nakon vesti o smrti devetogodišnjeg dečaka u saobraćajnoj nesreći tražeći da odgovorni za njegovu smrt bude propisno kažnjen.

Podsetimo, Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je juče pritvor vozaču Lazaru G., osumnjičenom da je 18. jula u Ulici Marijane Gregoran u beogradskom naselju Karaburma, udario dvojicu dečaka na pešačkom prelazu, a potom pobegao sa lica mesta.

Pročitajte još:

Podsećamo, devetogodišnji dečak koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u nedelju uveče na Karaburmi, preminuo je danas u bolnici.

Dečak je u nedelju uveče s ocem i mlađim bratom (4) prelazio ulicu na pešačkom prelazu kad je na njih autom naleteo Lazar G. (38), koji je potom pobegao s lica mesta.

Nakon odluke da se vozač pusti da se brani sa slobode, građani Karaburme izašli su na ulicu okupili su se u Ulici Marijane Gregoran, na pešačkom prelazu gde je stradao devetogodišnji dečak, kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukom da vozača nakon saslušanja puste na slobodu. Nekoliko njih napravilo je živi lanac, držeći se za ruke, na tom mestu. Održan je i minut ćutanja.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike