"Nismo se oporavili od pogibije malog Stefana, a ode nam i Zlata": Žena koju je usmrtio BMW živela pored dečaka kog je pokosio bahati vozač!

18.11.2021

18:00

0

Zlata Živković (64), koja je poginula u udesu na Mirijevskom bulevaru, stradala na isti način kao njen komšija Stefan Balić (9), koga je na pešačkom prelazu usmrtio Lazar Galić

"Nismo se oporavili od pogibije malog Stefana, a ode nam i Zlata": Žena koju je usmrtio BMW živela pored dečaka kog je pokosio bahati vozač!
stefan balic - Copyright Facebook

Zlata Živković (64), koja je u sredu poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na Mirijevskom bulevaru u Beogradu, živela je pored dečaka Stefana Balića (9), koga je Lazar Galić, zajedno sa ocem i bratom, pokosio na pešačkom prelazu 17. jula na Karaburmi.

Da podsetimo, nesreća u kojoj je Živkovićeva nastradala dogodila se na Mirijevskom bulevaru u sredu, kad je Denis K. (21) izgubio kontrolu nad svojim BMW, izleteo s puta i udario u banderu. Stub ulične rasvete pao je na Zlatu Živković, koja je bila na trotoaru, i ubio je na mestu.

- Nismo se oporavili ni od pogibije malog Stefana, a sad nam ode i Zlata. Kakve su tragedije zadesile ovu ulicu u poslednjih nekoliko meseci, ovo je gotovo neverovatno - kaže komšija iz Ulice Pere Ćetkovića i objašnjava da porodice Balić i Živković žive u neposrednoj blizini, te da ih deli samo jedna zgrada.

Zgrada do zgrade

Da podsetimo, malog Stefana Balića na pešačkom prelazu u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi udario je automobilom komšija Lazar Galić. Stefan, koji je u momentu kad se nesreća dogodila bio sa ocem i bratom, preminuo je posle nekoliko dana u bolnici. Vozač Galić je uhapšen, pa posle saslušanja pušten, ali mu je nakon burne reakcije građana ipak određen pritvor.

Kako kažu komšije, ista sudbina i tuga zadesila je ove porodice.

- Neverovatna podudarnost da i Zlata i Stefan stradaju kao žrtve bahatih vozača - dodaju komšije.

Susedi o stradaloj imaju samo reči hvale. - Zlata je bila zaposlena u Gradskoj bolnici, a pre manje od mesec dana se penzionisala. Nažalost, nije uspela ni da dočeka da primi prvu penziju - priča uplakana komšinica.

Brinula za muža

- Pre nekoliko dana sam je videla kad sam joj nosila cveće. Suprug joj je nedavno operisao srce, pa se ona mnogo brinula zbog njega. Sve vreme je ponavljala "samo da on preživi", a eto, ona ode pre njega. Kakva ga je sad nesreća snašla, žena mu je stradala maltene na njegove oči, svi se brinemo kako će on. Otkako se nesreća dogodila, potpuno je slomljen - kaže sagovornica.

Nikoga ne krivimo

Reporteri su posetili porodicu Zlate Živković u Ulici Pere Ćetković na Karaburmi, i tamo zatekli neutešnu rodbinu.

- Razumite naš bol, ne bismo želeli da komentarišemo tragediju koja nas je zadesila. Ne krivimo nikoga, tako se dogodilo. U šoku smo i nećemo davati izjave - rekla je ćerka Zlate Živković, koja je otvorila vrata stana vidno potresena i uznemirena.

I druge komšije zatečene su tragedijom.

- Nismo mogli da verujemo šta se dogodilo. Izašla je tog jutra da prošeta s mužem, koji je bolestan, rekla mu da produži dalje i stradala. To je sudbina da na nju padne bandera na trotoaru.

Osumnjičenom Denisu K. određeno je zadržavanje i trebalo bi da bude ispitan u Prvom osnovnom tužilaštvu.

Suprug svedok

Jovica Živković, suprug nesrećne Zlate, za Kurir je na mestu tragedije rekao da je video kako auto gubi kontrolu.

- Šetao sam sa ženom, ona je svratila do prodavnice, a meni rekla da nastavim. Kad sam došao do vrha ulice, video sam kako BMW leti po putu, pomislio sam da će poginuti. Čuo sam udarac, a kad sam nazvao ženu telefonom, bila je nedostupna. Odmah sam znao da je mrtva - rekao je suprug.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike