Ubistva vredna četiri miliona! Grupa ubijenog Vukotića i organizator atentata na "kavačke šefove", Belivuka i Miljkovića zajedno pred sudom

17.09.2022

12:46

0

Autor: D.A.

Ročište je zakazano za 23. septembar

Ubistva vredna četiri miliona! Grupa ubijenog Vukotića i organizator atentata na "kavačke šefove", Belivuka i Miljkovića zajedno pred sudom
radoje zvicer slobodan kaščelan jovan vukotić - Copyright 24sedam/Profimedia

Viši sud u Podgorici spojio je predmet Specijalnog tužilaštva protiv grupe pokojnog Jovana Vukotića sa predmetom koji se vodi protiv Janka Vukadinovića i pripadnika njihove kriminalne organizacije koji se terete da su planirali likvidacije vođa kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, kao i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Viši sud je doneo odluku da se sudi u odsustvu odbeglom Vladanu Mijuškoviću koji se našao na optužnici pored pokojnog Vukotića i Jovana Mrvaljevića.

Kako je pojašnjeno iz Višeg suda, na ročištu koje je zakazano za 23. septembar predsednik krivičnog veća će doneti rešenje kojim se obustavlja krivični postupak protiv pokojnog Vukotića, koji je ubijen 8. septembra u Istanbulu.

Vukotić, koji je slovio za vođu škaljarskog klana, ubijen je sa četiri hica iz pištolja u okrugu Šišli u Istanbulu.

Vukotić se vozio automobilom sa suprugom i detetom u luksuznom kvartu Mečidijekoj. U jednom momentu približile su mu se dve osobe na motociklima i ispalile pet hitaca iz pištolja, od kojih su četiri pogodila Vukotića.

On je bio na poternici od septembra prošle godine, a nešto ranije napustio je Crnu Goru.

Viši sud je krajem jula potvrdio optužnicu protiv pokojnog Vukotića kojeg je Specijalno tužilaštvo teretilo da je zajedno sa Vukadinovićem formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije pripadnika i čelnika suprotstavljenog kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Prema navodima optužnice, za ubistva Kašćelana i Zvicera, Vukotić bio spreman da iskešira 4.000.000 eura, prenose crnogorski mediji.

Veći deo članova ove grupe uhapšen je ranije, a prema podacima koje je tada prikupilo SDT Janko Vukadinović je označen za vođu i optužen da je organizovao pokušaj ubistva Kašćelana, ali i srpskih državljana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Međutim, nakon kontrole dokaza SDT-a Viši sud je utvrdio da pripadnici Vukadinovićeve grupe, optuženi Mileta Jovanović i Radovan Stanišić nisu pokušali ubistvo Belivuka i Miljkovića krajem januara prošle godine na tivatskom aerodromu, zbog čega je protiv njih za ovo krivično delo pravosnažno obustavljen postupak.

U međuvremenu, strane partnerske službe dostavile su crnogorskim istražiteljima nove dokaze – transkripte razgovora sa Skaj aplikacije koji su razotkrili i druge „igrače“ u ovoj kriminalnoj organizaciji – Vukotića, Maškovića, Mrvaljevića, ali i donedavnog policijskog funkcionera Dalibora Medojevića koji je uhapšen početkom marta od kada se nalazi u pritvoru i protiv kojeg je prošle nedelje podignuta optužnica.

Prema stavu SDT-a, Jovan Vukotić je kao šef ove organizacije određivao koje osobe treba ubiti, davao upustva i naredbe o vremenu, mestu i načinu likvidacija, obezbeđivao kriptovane telefone, novac, oružje i eksplozivne naprave koji su trebali biti korišteni u pripremama ubistava.

Jedan od primarnih zadataka Mrvaljevića je bio da prati kretanje članova suprotstavljenog klana, dok se Mijušković obavezao da preuzima i prevozi eksplozivne naprave velike razorne moći kojima je bilo planirano da budu likvidirane mete iz suprotstavljenog klana.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike