Ovako je ubijen šef "škaljaraca": Egzekutori saznali ključnu stvar, pa budno pratili Vukotićevu suprugu!

17.09.2022

18:45

0

Vukotić nije bio toliko oprezan koliko su mislili...

Ovako je ubijen šef "škaljaraca": Egzekutori saznali ključnu stvar, pa budno pratili Vukotićevu suprugu!
jovica vukotic pracenje - Copyright Profimedia/privatna arhiva/prinstcreen

Informacija da je Maša Mišić, supruga ubijenog vođe "škaljaraca" Jovana Vukotića, u drugom stanju bila je okidač da njegovi neprijatelji "sklope kockice".

Kako saznaje 24sedam, informacija o Mašinoj trudnoći brzo se proširila i novosti su stigle do neprijatelja koji su tako shvatili da se njih dvoje aktivno viđaju i da Vukotić nije toliko oprezan koliko su do tada mislili.

Privatna arhiva
Maša Mišić

Jedini i nejjednostavniji način da dođu do njega bio je da prate njegovu suprugu i tako saznaju lokaciju. Trudna žena, koja je neminovno redovno viđala svog supruga, ponovo će otići kod njega, a tada su i krvnici vođe "škaljarskog klana" krenuli za njom.

Tako je 8. septembra u Istanbulu lociran i ubijen Jovan Vukotić, pred trudnom suprugom i detetom koje nije napunilo ni godinu dana.

Za organizaciju ovog ubistva, prema rečima turskog kriminologa i analitičara, bilo je potrebno najmanje devetoro ljudi, a kao glavni logističar pominje se Beograđanin koji se nalazi u bekstvu u Španiji.

Kako je 24sedam ranije već pisao, sumnja se da je naredba za likvidaciju stigla iz vrha suprotstavljenog "kavačkog klana", od Radoja Zvicera, a da je pomenuti glavni organizator upravo njegov kum poznat pod nadimkom Miki Plavi Debeli.

On je, inače, dovođen u vezu sa planiranim atentatom na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za koji je navodno angažovano izvesnog Čečena i grupu od 15 ljudi. Nekolicina tih istih ljudi, pokušala je i ranije ubistvo Jovana Vukotića cijanidom u Centralnom zatvoru 2019. godine.

Posle Vukotićevog ubistva oglasio se i njegov advokat Damir Lekić koji je potvrdio da je Jovan do sada tri puta bio na meti, ali da mu se nikada nije žalio da mu je život ugrožen.

-Što se tiče podataka da mu je život bio ugrožen, oni su čak i dokumentovani. Osim pokušaja u CZ-u, Evropol je poslao podatke, u pitanju su još dva slučaja, koja je procesuiralo crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo, oni su u početnoj fazi, kada se spremalo njegovo ubistvo u Spužu, dok je čekao da se okonča postupak u delu gde je on bio osumnjičen za određena krivična dela. Treći slučaj je kada ga je policija zaustavila u Kotoru, i dok ga je privodili, na ulaznim vratima policije čekalo ga je lice sa pištoljem. On je razoružan od strane Jovanovog obezbeđenja - ispričao je podgorički advokat.

Podsetimo, pre tri godine ispred porodične kuće Vukotića ubijen je i Jovanov otac Vesko Vukotić, a njegov brat Igor se ne spominje u javnosti već nekoliko godina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike