Vođa "škaljaraca" imao metu na čelu, a bezbrižno živeo: Opomena bila ubistvo na Pagu pre 15 dana!

08.09.2022

22:12

0

Ubistvo Gorana Vlaovića bila opomena Vukotiću, ali on nastavio normalno da se kreće

Vođa "škaljaraca" imao metu na čelu, a bezbrižno živeo: Opomena bila ubistvo na Pagu pre 15 dana!
Jovan Vukotic - Copyright Printscreen

Jovan Vukotić, apsolutni vođa "škaljarskog klana" mogao je da nasluti da je na meti ubica onog momenta kad je na hrvatskom ostrvu Pag likvidiran Goran Vlaović, koji je važio za Vukotićevog veoma bliskog saradnilka. Upućeni tvrde da je ubistvo Vlaovića bila opomena za Jovana Vukotića. Uprkos tome, Vukotić se slobodno kretao sa metom na čelu i likvidiran je večeras u Istanbulu u Turskoj. 

Turski mediji nisu izveštavali o ubistvu vođe "škaljarskog klana", ali postoje dve verzije likvidacije Vukotića. Prema jednoj verziji, on je bio u automobilu sa trudnom suprugom Mašom M. i ćerkicom u momentu kad im je prišao ubica na motoru i usmrtio Vukotića. Prema drugoj, manje verovatnoj verziji, Vukotić je bio sa ženom na motoru.

Vlaović je, navodno, bio mozak klana za organizaciju poslova oko nabavke i transporta narkotika, ali i ulaganje prljavog novca. On je, kako tvrde upućeni bio Vukotićev prijatelj i njegov "čovek iz senke". Goran je, da podsetimo, ubijen 25. avgusta na hrvatskom ostrvu Pag, samo 15 dana pre svog vođe. On je sahranjen na Novom bežanijskom groblju u Beogradu u krugu porodice.

Zbog sumnje da je hicem u vrat iz "gloka" ubio Vlaovića, u Hrvatskoj je desetak minuta posle  zločina uhapšen Kragujevčanin Duško Tanasković (28), koji se dovodi u vezu i sa egzekucijom Milića Minje Šakovića, visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana", u Budvi u junu ove godine.

24sedam/Goran Sivački
 

Hrvatski mediji svakodnevno otkrivaju nove informacije o likvidaciji koja se dogodila ispred kluba "Noa" na plaži Zrće pred mnogobrojnim svedocima, među kojima je i srpska manekenka i rijaliti učesnica, Dragana Banić, koja je za medije potvrdila da je dve godine bila u vezi sa Vlaovićem. Jedan očevidac ispričao je da je egzekutor čekao Vlaovića ispred kluba.

Za samo dva meseca “škaljarski klan” ostao je bez dva istaknuta člana, Milića Minje Šakovića i Gorana Vlaovića koje su likvidirali jedan gotovo golobradi momak sa Karaburme i jedan registrovani narkoman.

TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN
 

Ni blindirana vozila, panciri ni obezbeđenje nisu ih mogli sačuvati od gotovo nerpimetnih plaćenika koji sui h iz neposredne blizine zasuli smrtonosnim hicima,

Bežeći nakon izvšrenog ubistva obojica osumnjičenih za ova dva ubistva za sobom su ostavili mnogobrojne tragove koji su i doveli do toga da se, neočekivano brzo, rasvetle oba slučaja.

Posle njih likvidiran je i Jovan Vukotić. Da li je i njegov ubica neko sličan ostaje da se vidi, ali i turska i crnogorska policija i istražitelji sigurni su da iza svih ubistava stoji "kavački" klan. U sklopu istrage ubistava "škaljaraca" saslušavaju se dostupni pripadnici klana, ali oni ne pristaju da "ocinkare" odbegle vođe.

Dedović i Stamatović izrešetani u Atini Printscreen
 

Da li je Vukotić smatrao da je u Turskoj bezbedan ili je bahato mislio da je nedodirljiv može samo da se nagađa.

- Jasno je da je trebalo da zna da nigde nije siguran, jer su "škaljarci" ubijani i u Atini i na Krfu i na Pagu. Smatram da nije trebalo bezbrižno da se kreće Istanbulom - kaže jedan od naših sagovornika upućen u dešavanja sa crnogorskim klanovima.

Igor Dedović i Stevan Stamatović likvidirani su 19. januara 2020. godine dok su sa porodicom ručali u jednom poznatom atinskom restoranu. Maskirani napadači ušli su u grčki lokal u kom su "škaljarci" sedeli sa ženama i decom, popeli se na sprat i naočigled dece u njih dvojicu ispalili 25 hitaca.

Foto: In4s
 

Beživotna tela pripadnika "škaljarskog klana" Alana Kožara i Damira Hadžića pronađena su na parkingu jedne vile na Krfu 23. jula 2020. godine. Kožar i Hadžić, za kojima su bile raspisane međunarodne poternice zbog planiranja ubistva, likvidirani su na najzapadnijem grčkom ostrvu 2020. godine, kada su se u iznajmljenu vilu vraćali sa plaže. Pored njihovih tela su nađeni slovenački pasoši i to kod Kožara dokumenta na ime Robert Bitenc, dok je Užičanin Hadžić putovao kao državljanin “dežele” Martin Pospišek, zbog čega je tamošnja policija najpre zatražila pomoć slovenačkih kolega.

Za egzekucije "škaljaraca" na Krfu i u Atini, osumnjičena je kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je "poslovala" kao deo "kavačkog klana". U toku su pregovori Srbije sa grćkim vlastima oko toga da li će se za ove zločine suditi u našoj državi ili u Grčkoj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike