Bili su i rođaci i komšije: "Škaljarcu" ubijenom na Pagu ujak bio poznati muzičar! Vlaović će biti sahranjen u Beogradu?

30.08.2022

08:56

0

Autor: 24sedam

Čuveni bubnjar Dragoljub Đuričić Miki imao kuću u blizini one Gorana Vlaovića

Bili su i rođaci i komšije: "Škaljarcu" ubijenom na Pagu ujak bio poznati muzičar! Vlaović će biti sahranjen u Beogradu?
Tan2022-8-25_13431321_5 (1) - Copyright Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN

Goranu Vlaoviću, koji je ubijen na Pagu, rođeni ujak bio je poznati mutzičar Drafoljub Đuričić Miki. Naš najbolji bubnjar, koji je preminuo 15. marta prošle godine, imao je kuću u Herceg Novom u blizini Vlaovićeve, a i rođaci su.

Dragoljub Đuričić je ispod autobuske stanice imao i kafić, koji se zvao "Leb i so", dok je Vlaović u blizini imao finu kuću. Prema rečima meštana Herceg Novog bogata su familija.

Vlaović je, prema rečima Novljana, bio je izuzetno moćan i živeo je na visokoj nozi. Ovaj pripadnik "škaljarskog klana" više vremena je provodio u Italiji i na Ibici, gde je imao i kuću. Vozio je "ferari", živeo dobro, bio u vezama sa starletama.

Kako smo već pisali, Vlaović je ubijen 21. avgusta na Pagu, posle čega je uhapšen Kragujevčanin Duško Tanasković. Rodni Herceg Novi napustio je odavno. On u ovom gradu nije živeo bukvalno 15 godina. Jednostavno je nestao. Kada je dolazio, bilo je to nakratko, u tajnosti.

Novljanin je sa devojkom, bivšom misicom Draganom Banić, bio u provodu u klubu “Noa” na Pagu, a kada su krenuli u hotel, Vlaoviću je na trenutak pogled zastao na mladiću koji je stajao naslonjen na obližnji kiosk. Bilo mu je sumnjivo što je na sebi imao vetrovku, međutim, okrenuo je glavu i nastavio dalje, ali u tom trenutku ubica mu je munjevito prišao s leđa i jednim hicem u vrat ga usmrtio.

“Škaljarac” se srušio, a lokva krvi oko njega se širila, zbog čega su neki prolaznici u panici počeli da beže, dok su neki odmah pritračli u pomoć. Na putu do Hitne je izdahnuo, a samo deset minuta kasnije osumnjičeni je uhapšen.

TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN
 

Za tih deset minuta, što su zabeležile nadzorne kamere, on se na kratko vratio da vidi da li je žrtva preživela. Bežeći, bacio je pištolj, a svoj mobilni telefon udarao je o kamen, kako bi uništio dragocene dokaze o tome sa kim je komunicirao i da li su mu nalogodavci i pomagači davali instrukcije preko poruka.

Na saslušanju se branio ćutanjem, a njegov advokat izjavio je da je Tanasković u teškom psihičkom stanju.

Đuričić je bio jugoslovenski muzičar poreklom iz Crne Gore, koji je živeo i radio u Srbiji. Poznat je kao bubnjar bendova "YU grupa", "Leb i sol" i "Kerber", kao član pratećih bendova Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića, ali i po svom solo radu.

Goran Vlaović će, kako se može čuti u Herceg Novom, biti sahranjen u Beogradu, ali porodica zvanično to nije potvrdila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike