Svedočile majka, sestra i devojka likvidiranog Bojana Mirkovića: "Živimo da saznamo zašto je ubijen"

11.01.2022

16:37

0

Sestra ubijenog Bojana kaže da su njena majka, Bojanova devojka i ona ispričale na sudu da je Bojan "živeo urednim životom" i da se "nije bavio prljavim poslovima"

Svedočile majka, sestra i devojka likvidiranog Bojana Mirkovića: "Živimo da saznamo zašto je ubijen"
Printscreen /MUP

Na suđenju za ubistvo Bojana Mirkovića (34), koga su zvali Lepi Boki, 12. novembra 2020. godine u Belvilu, pretposlednjeg dana u godini svedočile su njegova majka Stana, sestra Jelena i devojka. Žene koje je Mirković najviše voleo, teško su podnele izlazak pred sudiju Višeg suda iako su ranije pred tužiocem dale detaljne iskaze.

Za ubistvo Bojana Mirkoviča sudi se Lazaru Tejiću (23).

- Mnogo mi je teško bilo da dođem i da bilo šta kažem. Ne možemo da vidimo oči krvnicima koji su ubili mog sina - rekla je sudiji meutešna Mirkovićeva majka Stana.

Bojanova godinu ipo dana starija sestra ogorčena je zbog odbrane osumnjičenog i tvrdi da on prikriva nalogodavce Bojanovog ubistva i motiv.

- Bojan je 2012. i kratko 2013. godine, kao student, radio kao obezbeđenje u "Staroj pesmi" i to je Tejić verovatno čuo iz svedočenja druga mog brata, pa je naveo da je Bojana upoznao u tom lokalu krajem 2019. godine. "Stara pesma"tada više i nije postojala, tako da je očigledno sve slagao u vezi sa mojim bratom. Nitkov je rekao da ga je moj Bojan terao da prodaje kokain, a još kad smo sa Kosova 1999. godine stigli u Beograd, on je momke po Karaburmi šamarao za koje se mislilo da se drogiraju - tvrdi Jelena Mirković.

Sestra ubijenog Bojana kaže da su njena majka, Bojanova devojka i ona ispričale na sudu da je Bojan "živeo urednim životom" i da se "nije bavio prljavim poslovima".

Mirković, za kojeg se spekulisalo da je bio ekonomski mozak "škaljarskog klana" i da su ga likvidirali "kavčani", ubijen je oko 16 sati u garaži elitnog stambenog beogradskog kompleksa u kojem je stanovao, ali i dok se vraćao iz marketa sa kesama u rukama.

Istragom je brzo otkriveno da je ubica Tejić, kao i da su mu saučesnici očuh Bojan Kovačević, Dušan Kokuruš, Ivan Nikčević i Filip Ivanović, koji su mu pomogli da nabavi telefon i GPS uređaj za praćenje i obaveštavali ga o Mirkovićevom kretanju, te mu pomogli da pobegne nakon likvidacije.

- Na snimcima se vidi da je moj brat imao samo par sekundi da pobegne ubici, ali da nije bio spreman jer je bio u šoku. Nije mogao da pretpostavi da ga zlikovci prate i da hoće da ga ubiju, jer, da jeste, drugačije bi živeo i bio oprezan. Živimo da saznamo zašto je nekome smetao i ko je organizovao njegovo ubistvo, s kojim se nećemo pomiriti dok smo živi - zaključila je Jelena.

Bojanova sestra kaže da je ona birala grobno mesto za brata jer roditelji nisu bili u stanju.

- Ne dao Bog ni krvniku. Birala sam grobno mesto i sanduk za brata, jer su roditelji bili van sebe. Morala sam jer je morao da se sahrani. Ko će drugi? Bolje ja nego naš mlađi brat. Izabrala sam grob blizu puta da nam bude pristupačnije, a ne, kako su neki pisali, da bude pored nekakvih kriminalaca - ističe neutešna sestra.

Bonus video:

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi