Statusni simbol i na grobu: Na spomenik ubijenom Stojanoviću stavljena fotografija na kojoj je nag, a u prvom planu skupoceni sat na ruci

14.09.2021

06:37 >> 12:59

0

Autor: Lj. K.

Stojanovićev grob ostao je prekriven buketima svežeg cveća nakon pomena

Statusni simbol i na grobu: Na spomenik ubijenom Stojanoviću stavljena fotografija na kojoj je nag, a u prvom planu skupoceni sat na ruci
Copyright Strahinja Stojaković / 24sedam/Danilo Krša

Na godišnjicu ubistva Strahinje Stojanovića (30), nastradalog u eksploziji bombe postavljene pod njegov automobil, na spomeniku od crnog mermera, na Novom bežanijskom groblju, postavljena je fotografija na kojoj je nag do pojasa, a u prvom planu je skupoceni sat na njegovoj ruci.

Paklena naprava ispod njegovog džipa BMW X5 aktivirana je 13. septembra 2020. godine u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu.

Pročitajte još

Nakon eksplozije, koja mu je raznela obe noge, prebačen je u Urgentni centar, gde je nakon tri dana podlegao teškim povredama.

Stojanovićev grob, na kome dominira njegova fotografija, oivičena u ram od mesinga boje zlata, ostao je prekriven buketima svežeg cveća nakon pomena.

Strahinja Stojaković / 24sedam/Danilo Krša

U trenutku eksplozije, na mestu suvozača nalazila se Strahinjina devojka Sonja Suarez Gomez (48), iz Kolumbije, koja je prošla bez ikakvih povreda.

Do nesreće, Sonja je često na društvenim mrežama kačila njihove zajedničke fotografije sa putovanja, i na njima se može primetiti da Strahinja gotovo nikada nije sa ruke skidao “rolex submariner”, koji se ističe i na slici na njegovom spomeniku.

Ovaj ručni sat, u nekoliko varijanti, košta od osam do devet hiljada evra, a ostalo je nepoznato da li je taj komad nakita pokojni Stojanović dobio od neke drage osobe na poklon.

Ubrzo posle ubistva, raspisana je poternica za Milivojem L. (50), iz Gradiške, koji se sumnjiči da je izvršilac, dok je motiv mafijaške likvidacije ostao nepoznat.

Strahinja Stojaković / 24sedam/Danilo Krša

Policija je osumnjičenog, koji je uspeo da pobegne iz Srbije, identifikovala zahvaljujući specifičnoj tetovaži i ožiljku, a utvrđeno je da je eksplozivnu napravu aktivirao dok je bio na biciklu.

Sonja postavljala fotografije sa Strahinjom na društvenim mrežama Foto: Printscreen/Instagram/soniasuarezgmz

Pre smrtonosnog napada, avgusta 2018. godine Stojanoviću je pod automobil takođe bila postavljena bomba, ali je pukom srećom izbegao smrt, dok je teške telesne povrede zadobila njegova tadašnja devojka, inače mis Marbelje, Olatz Bilbao Gonzales.

Strahinja Stojaković / 24sedam/Danilo Krša

Naime, samo nekoliko trenutaka pre nego što je aktivirana eksplozivna naprava, Strahinja je izašao iz vozila jer je kod kuće zaboravio telefon.

Ubijeni Stojanović bio je poznat policiji, hapšen je i osuđivan više puta, a dovodio se i u vezu sa ubistvom advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Pročitajte još

Bio je blizak i ekipi osuđenoj za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike