Specijalci na ulicama Zadra, čuvaju ga dugim cevima: Osumnjičeni za ubistvo "škaljarca" na Pagu doveden na saslušanje (FOTO/VIDEO)

26.08.2022

11:28

0

Autor: 24sedam

Duško Tanasković na saslušanje doveden u pratnji tri marice

Specijalci na ulicama Zadra, čuvaju ga dugim cevima: Osumnjičeni za ubistvo "škaljarca" na Pagu doveden na saslušanje (FOTO/VIDEO)
Duško Tanasković doveden na saslušanje - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN

Saslušanje Duška Tanaskovića (28) iz Kragujevca, koji se sumnjiči za ubistvo škaljarca Gorana Vlaovića (38), ispred noćnog kluba u blizini Zrća na ostrvu Pag, počelo je u 12 sati. Tanasković je na saslušanje u Zadru doveden u pratnji tri marice.

Pojačano je prisustvo policije ispred tužilaštva, naoružane dugim cevima.

Kako je Tanaskovićev advokat ranije najavio, on će se braniti ćutanjem.

Podsetimo policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu za krivično delo teško ubistvo iz člana 111. stav 1. Krivičnog zakonika, u kojoj je navedeno da ko drugog ubije na podmukao ili svirep način, kazniće se zatvorom od najmanje deset godina ili dugotrajnom kaznom zatvora (do 50 godina)

U prisustvu svog branioca, splitskog advokata Vinka Gulišije, Tanasković se u policiji branio ćutanjem i nije želeo da navodi ni motive ni okolnosti zbog kojih je juče oko 18 sati ubio Vlaovića ispred noćnog kluba Noa na Zrću, preneo je Jutarnji list.

Tanasković je otkrio i da je u zatvoru bio maloletan, a da je odležao ukupno pet godina zbog razbojništva i imovinskih delikata. Inače, jedan od razloga zašto nije mogao da iznese svoju odbranu je i to što navodno ima psihičkih problema.

Sasvim je izvesno da će, ukoliko je to slučaj, njegov branilac predložiti tužilaštvu da pribavi medicinsku dokumentaciju kako bi se utvrdilo da li boluje od neke duševne bolesti koja bi isključivala njegovu krivičnu odgovornost, odnosno da bi se utvrdilo da li bio uračunljiv u vreme ubistva Vlaovića.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike