Veliko hapšenje u Smederevu: "Pali" policajac, nekadašnji šef Odseka za suzbijanje privrednog kriminala i bivši odbornik

19.08.2022

19:22

0

Autor: 24sedam

Osumnjičeni za iznudu

Veliko hapšenje u Smederevu: "Pali" policajac, nekadašnji šef Odseka za suzbijanje privrednog kriminala i bivši odbornik
elvis keljmendi hapsenje akcijaa rez bih (8) - Copyright Printscreen /mup.ks.gov.ba

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu uhapšeni su Zoran B., policijski službenik, i nekadašnji dugogodišnji šef Odseka za suzbijanje privrednog kriminala u PU u Smederevu, kao i Predrag L. nekadašnji odbornik skupštine grada.

Zoran B. je osumnjičen da je izvšio krivično delo iznuda, dok je P. L. osumnjičen da je izvršio krivično delo - iznuda u pomaganju.

Na osnovu izvršenih provera u preistražnom postupku, kao rezultat intezivne saradnje Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, Sektora unutrašnje kontrole i Policijske uprave u Smederevu, utvrđeno je da postoje osnove sumnje da je osumnjičeni Zoran B. tokom 2019. i 2020. godine, pretnjama prinudio oštećeno lice, vlasnika stana u Smederevu da zaključi ugovor o prodaji stana po ceni znatno nižoj od tržišne.

U tome mu je sa umišljajem pomogao osumnjičeni Predrag L. na koji je način pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznostu od preko 1.500.000 dinara.

Osumnjičeni Z. B. i P. L. će uz krivičnu prijavu biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Smederevu gde će biti saslušani.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike