Inspektori SBPOK se brane ćutanjem: Uhapšeni zbog sumnje da su štitili narko-dilere

19.08.2022

11:11

0

Autor: 24sedam

N. U. i Z. Đ. su na saslušanju negirali krivicu i nisu hteli da odgovaraju na pitanja tužioca

Inspektori SBPOK se brane ćutanjem: Uhapšeni zbog sumnje da su štitili narko-dilere
darko šarić (1) - Copyright 24sedam/Lj. K.

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušana dvojica inspektora SBPOK N. U. i Z. Đ. zbog sumnje da su štitili narko-dilere.

Osumnjičeni su na saslušanju negirali izvršenje krivičnih dela, ali nisu iznosili obranu, niti su odgovarali na pitanja tužioca.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da obojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivična dela.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Zloupotreba službenog položaja.

 N.U. se sumnjiči da je od 23. februara 2021. godine do 25. marta ove godine, nevršenjem svoje službene dužnosti omogućavao D.M. da nabavlja drogu, obezbeđujući mu zaštitu od policije. 

On je, kako se sumnja, uticao na druge policijske službenike da prema D.M. ne preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti, pri čemu je znao da se D.M. bavi nabavkom i prodajom droge.

 Takođe se sumnja da je N. U. u dogovoru sa Z. Đ, 16. decembra 2021. godine, nakon što su kod D. G. pronašli oko 500 grama marihuane vratili tom dileru drogu, i nisu o tome sačinili belešku, niti su obavetili nadležnog tužioca.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike