Novi trag u istrazi Belivukovog klana: Policija traži grobno mesto - tu su zakopali pare i oružje?!

19.08.2022

09:35

0

Na teritoriji opštine Barajevo, u jednom selu, na mesnom groblju postoji grobnica, čiji su stvarni vlasnici Veljko Belivuk i Marko Miljković

Novi trag u istrazi Belivukovog klana: Policija traži grobno mesto - tu su zakopali pare i oružje?!
Profimedia/Mup/Pixabay

Ispod betonske ploče su, umesto sanduka sa telom, pohranjeni novac, oružje i droga. U toku je predistraga kako bi se došlo do bližih informacija i pronašao ovaj dragoceni "ulov", pišu  "Novosti"!

Istražni organi očekuju da bi bliže informacije o ovoj misterioznoj grobnici u okolini Beograda mogao da ima sada svedok okrivljeni Srđan Lalić.

- Novac ove organizovane kriminalne grupe nije pronađen - navodi izvor "Novosti".

- Takođe, prema operativnim informacijama, u toj grobnici, osim para, sakriveno je i oružje, za koje se sumnja da je korišćeno u nekim likvidacijama. Navodno, postoji i određena količina kokaina. Ovo je operativni podatak, koji dalje proveravamo i istražujemo.

Belivuk i Srđan Lalić/Pink/Printscreen
Veljko Belivuk i Srđan Lalić

Istražni organi imaju saznanja o postojanju ove "večne kuće" na seoskom groblju, nadomak Barajeva, ali je do sada "fokus" istrage bilo rasvetljavanje najmonstruoznijih zločina za koje je optužena ova organizovana kriminalna grupa.

- Ta grobnica se u papirima ne vodi ni na koga, a sazidana je po nalogu Belivuka i Miljkovića. Navodno, čak su i na nadgrobnoj ploči uklesana izmišljena imena i stavljene lažne fotografije, kako bi sve delovalo uverljivo. Potraga za njom neće biti ni jednostavna ni laka. Osim ako nas neko od svedoka okrivljenih ne odvede direktno tamo.

Da je ova kriminalna grupa, koja je prepoznatljiva po optužbama da je na najmonstruozniji način otimala i ubijala ljude, bila vrlo vešta i "maštovita" u uklanjanju tragova, ali i skrivanju dokaza, bilo je jasno odmah po pronalasku kuće smrti u Ritopeku. Izjave svedoka su, takođe, išle u pravcu tvrdnji da je "mozak" ove ekipe bio Miljković.

24sedam/Goran Sivački/ E-Stock
Kuća u Ritopeku, Marko Miljković

On je, navodno, uvek bio pun ideja koga i kako ubiti, kako ukloniti tragove, šta sa parama...

- Belivuk se od njega nije odvajao, iako su svi Veljka smatrali vođom, pravi strateg i planer je bio Miljković.

- Umislio je da je "gospodar života i smrti". Navodno, i ideja o grobnici kao svojevrsnom šteku je potekla od njega.

Da je ova krvava kriminalna ekipa "tipovala" okolinu Beograda, za štekove i uklanjanje tragova, svedoče ne samo, do sada, pronađene dve kuće smrti - u Surduku i Ritopeku, već i činjenica da su ostaci jedne od njihovih žrtava (dokazi za to da su oni počinioci se još prikupljaju) Aleksandra Halabrina zatrpani u plitkom grobu na livadi u selu Parcani u okolini Sopota.

- Činjenca je da su sva ta mesta dobro povezana asfaltnim putevima i da se, u relativno kratkom roku, do njih stizalo brzo od centra Beograda - pišu "Novosti".

- To je ekipi odgovaralo.

Pune ruke posla

U narednom periodu istražni organi imaće pune ruke posla:

- Pored rešavanja nestanaka, otmica i ubistava, prikupljaće se i saznanja o sakrivenom novcu Belivuka i Miljkovića.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti