Kašćelan ohrabrivao "kavčane" da ubiju Vukotića: "Uđite i ošinite to go*no"

17.08.2022

19:37

0

Tužioci objašnjavaju da je Kašćelan pratio komunikaciju između ostalih osumnjičenih i “davao savete i uputstva neposrednim izvršiocima

Kašćelan ohrabrivao "kavčane" da ubiju Vukotića:  "Uđite i ošinite to go*no"
radoje zvicer slobodan kaščelan jovan vukotić - Copyright 24sedam/Profimedia

Slobodan Kašćelan pratio je komunikaciju i ohrabrivao osumnjičene članove kavačke kriminalne grupe da ubiju Jovana Vukotića, dok je bio u pritvoru u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

- Uđite i ošinite to go.no, piše u telefonskoj poruci Kotoranina, poslatoj u grupi za razgovor koju su formirali vođe kriminalne organizacije Radoje Zvicer i Milan Vujotić. 

Reč je takođe o komunikaciji sa kriptovane Skaj aplikacije.

To se između ostalog navodi u spisima Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), u predmetu formiranom protiv više osoba osumnjičenih za planiranje likvidacije jednog od šefova škaljarskog kriminalnog klana.

Zvicer i Vujotić su nedostupni nadlenim državnim organima i za njima se traga. SDT je kao članove te organizacije označilo Kašćelana, Dragana Kneževića, Gorana Vukčevića, Igora Terzića, Danila Bakića, Stevana Kraljevića, Radovana Mujovića, Vladana Lučića, Filipa Kneževića i Ratka Živkovića.

Tužioci objašnjavaju da je Kašćelan pratio komunikaciju između ostalih osumnjičenih i “davao savete i uputstva neposrednim izvršiocima” kako da obave zadatak.

Navodi se da ih je savetovao da ostanu smireni i da ih je podržavao u njihovim namerama i porukom koju je poslao 10. aprila 2020. godine: “Uđite i ošinite to go.no”, citiraju istražitelji djelove prepiske.

U dokumentu se dodaje da je osumnjičeni Dragan Knežević, takođe postupajući po nalozima organizatora Zvicera i Vujotića, vrbovao okrivljenog Danila Bakića da prihvati kriminalni plan i učestvuje u izvršenju krivičnog dela protiv života i tela na štetu Jovana Vukotića.

”Pa je osumnjičeni Bakić osmatrao objekat UIKS-a u kojem se nalazio oštećeni te je prikupiao podatake o njegovim navikama i kretanju, ali i podatke o mestu, vremenu i načinu najpovoljnijeg izvršenja krivičnog dela, kretanju i pozicijama policijskih službenika, te je prikupio informacije o položaju stambenih i drugih objekata i građanima koji žive u neposrednoj blizini mesta izvršenja krivičnog dela, kako neposredni izvršioci ne bi bili otkriveni, o kojim podacima je izveštavao okrivijenog Dragana Kneževića, putem aplikacije SKY Ecc”, navode iz SDT-a.

Foto: MUP
 

 

Knežević je o tome, dodaju, u grupi za razgovor obaveštavao Zvicera i Vujotića, dok su šefovi istovremeno od okrivijenog Stevana Kraljevića zahtevali, a ovaj prihvatio, da upravija vozilom namenjenim izvršenju krivičnog djela.

Prema dokazima SDT-a, ta kriminalna grupa planirala je da Vukotića likvidira dok se nalazio u Istražnom zatvoru.

Njeni članovi, piše, osmatrali su svoju metu i sobu u kojoj je - sakriveni vegetacijom u odvodni kanal za vodu, čekajući da se pojavi na prozoru nakon čega su planirali iz puške s optičkim nišanom da pucaju u njega.

Oružje za likvidaciju, prema dokazima SDT-a, nabavio je Vujotić.

Kao osobe koje su imale zadatak da ubiju vođu škaljaraca označeni su Goran Vukčević, Igor Terzić i još jedan za sada nepoznati član kriminalne grupe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike