Ubijene na Petrovdan: Muževi ih usmrtili noževima, jedan zadavio sina, a unuk drugog gledao svirep zločin!

12.07.2022

06:00

0

Petar Mošić i Marko Nikolić počinili brutalna ubistva supruga na današnji dan, a Marko usmrio i sinčića

Ubijene na Petrovdan: Muževi ih usmrtili noževima, jedan zadavio sina, a unuk drugog gledao svirep zločin!
Jeziva ubistva žena u Rakovici i Pančevu - Copyright YouTube/RTV/Pixabay/Facebook

Dve žene svirepo su ubijene na današnji dan, inače Petrovdan, 2017. i 2019. godine. Obema su presudili supruzi i u oba krvoprolića korišćen je nož. Jedan ubica usmrtio je i četvorogodišnjeg sina, drugi je osmogodišnjaka primorao da gleda jeziv zločin.

Petar Mošić iz Pančeva pravosnažno je osuđen na 30 godina zatvora zbog brutalnog ubistva supruge Desanke Mošić na autobuskoj stanici u Pančevu 12. jula 2019. godine.

Facebook
 

On je, prema presudi, 12. jula 2019. godine, smanjenih, ali ne u bitnoj meri, sposobnosti da upravlja svojim postupcima, na autobuskoj stanici u Pančevu kuhinjskim nožem više puta izbo suprugu koju je prethodno godinama zlostavljao.

Tog dana, iako je imao sudsku zabranu prilaska i komuniciranja sa suprugom, počeo je da prati Desanku čim je izašla iz Sigurne kuće u Pančevu, gde se nalazila po ličnom zahtevu od 21. juna zbog muževljevog višegodišnjeg fizičkog i psihičkog nasilja. Njemu je prethodno Osnovni sud u Pančevu 26. juna 2019. godine bio produžio hitnu meru privremene zabrane komuniciranja i prilaska žrtvi do 27. jula 2019. godine.

Desanku je, međutim, presreo na autobuskoj stanici i počinio zločin. Desanku je ubio je na stanici ATP "Pančevo" kad je nasmrt izbo nožem. Kako su tada preneli mediji, njih dvoje su bili u brakorazvodnoj parnici, a ubistvo se dogodilo dok je žena bila sa unukom i pred mnogobrojnim svedocima. Petar je, posle kraće svađe, potegao nož i s leđa nasrnuo na suprugu i tom prilikom joj naneo višestruke ubodne rane po telu.

Bezdušno, brutalno i beskrupulozno

Suprugu je ubio ispred maloletnog deteta, svog osmogodišnjeg unuka što, prema oceni suda, ukazuje na njegovu bezdušnost. Prema navodima presude, supruzi je zadao devet uboda nožem ukazuje na njegovu brutalnost, a ubistvo koje je počinio na javnom mestu u podne ukazuje na njegovu beskrupuloznost.

Najgore je što ni posle počinjenog zločina Petar nije izrazio kajanje.

Drugo svirepo ubistvo dogodilo se 12. jula 2017. godine oko 15 sati. Marko Nikolić je nožem ubio svoju suprugu Maju Đorđević, dok je četvorogodišnjeg sina Mihajla zadavio, ispred Centra za socijalni rad u Ulici Miška Krajnca u Rakovici u Beogradu.

Printscreen/Youtube/Silly Telly/Radio-televizija Vojvodine Facebook/Maja Đorđević
 

Stravično ubistvo dogodilo se u vreme kada je Nikolić vraćao sina majci, nakon što je sa njim proveo dan. On je, kako su mediji tada izveštavali, dečaka zadavio u automobilu na Banjičkom groblju, a njegovo telo, čim je stigao ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, bacio je u naručje bivše partnerke.

Prerezao sebi grkljan u zatvoru

Nikolić je uhapšen neposredno pošto je nožem izbo i zaklao bivšu partnerku, sa kojom je imao sina i ranio dvoje zaposlenih u toj instituciji, koji su pokušali da joj pomognu. On je nepunih šest meseci kasnije, u decembru iste godine, prerezao sebi grkljan u ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu.

Printscreen/Youtube/Silly Telly
 

Ubistvo se dogodilo naočigled mnogobrojnih očevidaca, a stravičnom zločinu prethodila je brakorazvodna parnica i spor oko roditeljskog prava između Nikolića i Đorđevićeve.

Marko Nikolić, koji je u Centru za socijalni rad u Rakovici ubio ženu i dete, prerezao je sebi karotidu u zatvorskoj ćeliji krajem decembra iste godine. On je sebi prerezao grkljan razbijenim ogledalom. Zatvorski čuvari su čuli lomljavu posle koje su upali u ćeliju i zatekli krvavu scenu. Nikolić je odmah prebačen u Urgentni centar i bio je kritično, a preminuo je 31. decembra oko 22 sata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike