Monstruozni zločini koji lede krv: Ovo su najkrvaviji masakri u Srbiji koji su porodice zavili u crno

19.08.2021

06:30 >> 08:53

0

Autor: j.jovanovic

Žitelji ovih mesta i dalje žive u strahu od same pomisli na tragične događaje

Monstruozni zločini koji lede krv:  Ovo su najkrvaviji masakri u Srbiji koji su porodice zavili u crno
Copyright 24sedam/Profimedia/ATA Images

U Srbiji će se dugo pamtiti jezivi masakri koji su se dogodili u poslednjih nekoliko godina, a koji po svireposti i brutalnosti podsećaju na scene iz horor filmova! Takođe, u onim mestima u kojima su se odigrali, čak i nakon nekoliko godina građani sa strahom prepričavaju pojedinosti tih krvavih događaja!

Jedan od monstruoznih zločina i to nezapamćen u poslednjih 15 godina,  dogodio se u Velikoj Ivanči, kada je ratni veteran Ljubiša B. (60) ubio 13 ljudi. Naime, tog 9. aprila 2013. godine krvavi pohod je započeo iz svoje kuće ubivši sina Branka (42), majku Dobrilu (83), dok je ženu Javorku ranio i ona je jedina koja je tog dana preživela susret sa krvnikom.

Pročitajte još:

Takođe, žrtve je pronalazio i u najbližoj okolini. Ubijao je redom kako ljude u dvorištu, tako i na kućnom pragu. Ljubiša B. je tada ubio šest muškaraca, šest žena i dvogodišnjeg dečaka.

TANJUG/ SINISA KUPINOVIC/ nr

Ljubiša je, podsetimo, u kući Stekića usmrtio Draganu, a u susednoj njenu svekrvu Danicu. U kući Despotovića ubio je Mikaila i Milenu, njihovog unuka Gorana, njegovu suprugu Jovanu i njihovog dvoogodišnjeg sina Davida. U kući porodice Mijailović ubio je bračni par Velju i Olgu, a potom u kući porodice Ješić ubio je majku i sina, Ljubinu i Miloša.

Na kraju krvavog pohoda pucao je sebi u bradu, kako su tvrdili susedi, tek onda kada je video policiju. Dva dana kasnije i on je preminuo u Urgentnom centru u Beogradu, a sahranjen je na groblju u selu Rajkovac. Ni posle svih ovih godina motiv najvećeg masakra u Srbiji nije jasan. Prema pričama koje su se prethodnih godina raspredale po selu, do svađe je najpre došlo u kući, jer su Ljubišu navodno ukućani želeli da izbace.

Zločin u Jabukovcu

Selo Jabukovac će zauvek ostati upamćeno u Srbiji po Nikolinom stravičnom masovnom zločinu, koji je ovo bogato gastarbajtersko mesto zavio u crno 27. jula 2007. godine. Radosavljević je posle krvavog pira proglašen neuračunljivim nakon što su veštaci konstatovali da boluje od trajne duševne bolesti. Zbog toga nije moglo da mu se sudi, već je poslat u “zatvorsku ludnicu”.

Nikola, koga meštani zovu Crni Kole, kobnog dana je najpre pretukao suprugu, optuživši njenu majku da je bacila vlašku magiju na njega. Potom je pokušao da se ubije tako što je skočio u bunar, ali ga je komšija spasao. Pomahnitali Radosavljević je zatim uzeo lovačku pušku, za koju je imao dozvolu, i krenuo Ulicom Albanske spomenice u sumanuti pohod.

Antonio Ahel/ATAImages

Komšije Branislav (57) i Draginja (55) Borongić bile su njegove prve žrtve. Sledeći su mu se na meti našli Veljko Đ. (58), njegov sin Dragan (22) i tašta Marina K. (75). Nakon toga ustremio se na kuću Bađikića, gde je ubio 15-godišnjeg Srđana. Siniša B. (36) bacio se na sina, u pokušaju da ga telom zaštiti, ali je Nikola pucao i u njega i teško ga ranio.

Profimedia

Drugi masakr u Jabukovcu
Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka O. (76) i njena ćerka Dragana J. (53) ubijeni su pre tačno godinu dana, 7. avgusta 2019. godine, i uprkos tome što je ubrzo uhapšen osumnjičeni Davor P. (35) još nije rasvetljeno da li je i njegova ljubavnica Maja B. imala neku ulogu u zločinu ili je njeno uplitanje samo osveta bivšeg ljubavnika.
U petak, 9. avgusta, meštani su na imanju Velja Vrasna, u Jabukovcu, našli četiri tela. Sve žrtve su bile ubijene hicima iz vatrenog oružja. U prvi mah meštani, ali i javnost setili su se masovnog ubistva u ovom selu nadomak Negotina, krajem jula 2007. kada je pomahnitali Nikola Radosavljević usmrtio devetoro komšija.
Obavljen je uviđaj na imanju Kazimirovića i odmah se posumnjalo da je prava žrtva bio domaćin Raja, a da su majka, sestra i sestričina bile kolateralne žrtve – našle su se na “pogrešnom mestu u pogrešno vreme”. U prilog tome da su one ubijene da zločinac ne bi ostavio žive svedoke išle su Dragičine godine, ali i to što su Ljubinka i Dragana živele u inostanstvu i u Jabukovac su došle na odmor, pa nisu ni sa kim bile u sukobu.
Sam način kako su ubijene žrtve ukazivao je i na to da ubica ima iskustva u rukovanju oružjem. Sve ovo je suzilo krug osumnjičenih, a materijalni dokazi su ukazalio da je meštanin Davor P. povezan sa zločinom i 25. avgusta je uhapšen.
Priznao je zločin, precizirajući da je žrtve ubio 7. avgusta oko 11 sati, a čak je pokazao i gde je na očevom imanju zakopao arsenal oružja – “škorpion”, lovačku pušku i pištolj.

Ilustracija/Pixabay

Prolazio je prvi mesec njegovog pritvora, i kada se taman poverovalo da je na tužilaštvu da već polako sprema optužnicu protiv njega, Pernić je promenio iskaz i sa zločinom povezao Maju B. sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi. Tvrdio je da je ona učestvovala u zločinu, 7. avgusta, ali ne prepodne, već u ranu zoru, kao i da ga je ona nagovorila na sve.

U tom momentu, nijedan materijalni dokaz nju nije postavljao na mesto zločina, već samo Pernićev iskaz. Bila je u pritvoru tri meseca, tokom kojeg su i ona i Pernić neuropsihijatrijski veštačeni i utvrđeno je da nisu neuračunljivi.

Analizom oružja iz kojeg je, kako se veruje ubijeni Raja i njegove najbliže rođake, nađeni su samo Pernićevi biloški tragovi, ali ne i Majini. Posle njenog puštanja iz pritvora, u nepsorednoj blizini mesta zločina, 30. decembra prošle i 24. januara ove godine, nađeni su opušci, a veštačenje je pokazalo da je na njima njen DNK.

Protiv oboje je podignuta optužnica, a za zločin je osumnjičen Pernić, dok se Maja B. tereti za saučesništvo. Navodno su oboje ubilo po dvoje na salašu. Međutim, mesec dana kasnije Viši sud je tada vratio na dopunu i naložio da se utvrdi starost opušaka na kojima su nađeni DNK Maje B.

Skoro pet meseci je prošlo od tada, ali još nema dopunjene optužnice, niti se zna koliko su opušci stari, kavim su sve vremenskim uslovima bili izloženi, kao i kako su “promakli” u prvoj pretrazi terena oko kuće Kazimirovića.

Foto: 24sedam/K. Mihajlović

 

U subotu, 2. jula, u Žitištu se dogodio masakr, u kojem je Siniša Z. ubio svoju bivšu suprugu Dijanu i još četiri osobe, a više od 20 ranio. On je zaslepljen ljubomorom, tog kobnog jula 2016. godine otišao u kafić “Makijato” u kojem je sedela njegova bivša supruga sa Stevanom J. i Milanom M. Seo je preko puta njih, sa “kalašnjikovim” u ruci, viknuo “K*rvo nećeš živeti” i počeo da puca u njihovom pravcu.

Pročitajte još:

Ispalivši 26 metaka usmrtio je Dijanu, Stevana, kao i goste kafića Jovanu P. (20), Vladimira M. (40) i Vladimira K. (34) i ranio još 22 osobe. Njega su u nameri da nastavi svoj krvavi pir, zaustavili upravo Milan M. i Isidor S. jer su skočili na ubicu, dok mu je jedan držao pušku, drugi ga je savladao. Za ovaj monstruozni zločin Siniša Z. je osuđen na 40 godina zatvora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike