"Tata, a ko je zlikovac?": Marjanović do detalja ispričao kako je maloj Jani rekao da joj je majka ubijena!

12.08.2022

06:00

0

"Ona je bila u toj dobi kad majku ništa na svetu ne može da zameni"

"Tata, a ko je zlikovac?": Marjanović do detalja ispričao kako je maloj Jani rekao da joj je majka ubijena!
Jelena i Zoran Marjanović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović/Facebook

Zoran Marjanović osuđen je prvostepenom presudom na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelena Marjanović, a Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je u ponedeljak rešenje Višeg suda kojim je Zoranu Marjanoviću određen pritvor, uprkos žalbama tima njegovih advokata. Marjanović, međutim, iz više razloga još ne može biti nazvan ubicom. Jedan od njih je njihova ćerka koja se nada da će prvostepena presuda biti preinačena.

Jelena Marjanović mučki je ubijena u Borči 02. aprila 2016. godine, a Jana je tada imala samo pet godina. Ova tragedija obeležila je njeno detinjstvo i period kada je detetu majka bila najpotrebnija.

Zoran Marjanović je više puta objašnjavao kako Jana reaguje na celu situaciju, a devojčica je i svedočila na suđenju, u korist svog oca. Pre svega toga, detetu je neko morao i da saopšti šta se Jeleni dogodilo.

Zoran je jednom prilikom ispričao i kako joj je sve objasnio i rekao ko je ubio Jelenu.

- Provodio sam noći sa detetom plačući. Ona je bila u toj dobi kad majku ništa na svetu ne može da zameni, ali sam se konsultovao sa dečijim psihologom koji je pomogao da ona to polako prevazilazi, da se što više druži sa svojim vršnjacima. Nas je savetovao da se tema Jelenonog ubistva zaobilazi dok on ne kaže da je Jana spremna da za to sazna - pričao je Zoran u programu na nacionalnoj televiziji.

Kako kaže, Jana je sama jedne večeri pitala za majku i on joj je rekao šta se desilo.

- Ja sam je pitao da li se seća dana kad smo otišli na nasip, ostali ona i ja, a mama otišla da trči, pošto znam da ona mnogo dobro pamti. Ona je rekla da se seća i rekla mi da je Jelena rekla "odo' ja" i mahnula nam. Onda sam rekao da je mama tada otišla da trči, a nas dvoje ostali na nasipu. Kad smo krenuli ka njoj, nje više nigde nije bilo - pričao je Zoran godinu dana posle ubistva.

Foto:Printskrin/Fejsbuk
Jana i Jelena

- Rekao sam joj tada da je policija mamu našla sledećeg dana i da je napao neki zlikovac i da je on ubio. Dete je ostalo bez teksta. Samo me je pitala "A, ko je zlikovac?". Ja da bih joj objasnio ko su takvi ljudi, otišao sam na Jutjub, našao snimke hapšenja i pokazao joj ko su zlikovci - rekao je Zoran.

Prema njegovim rečima, Jana ga je tada samo ispitivala gde zlikovci idu, šta su uradili...

- Ona je imala ogromnu želju da ti zlikovci nikada ne izađu iz zatvora. Ja sam joj objasnio da zlikovci neće izaći iz zatvora. Ona je svaki dan posle toga pitala da li su na televiziji prikazali zlog čoveka, očekivala je pravdu.

Jana tada nije ni slutila da Zoran može biti osumnjičen, a kamoli osuđen za ovaj zločin. Dete jedino može da sačeka i vidi da li je pravda zadovoljena ili je "zlikovac" još na slobodi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike