Izrešetan hicima iz automobila u pokretu ispred svoje kuće: Ubistvo nepoželjnog svedoka u Ćupriji!

09.08.2022

06:00

1

Bratislav Alitović, pogođen u stomak i grudi, izdahnuo u ćuprijskoj bolnici

Izrešetan hicima iz automobila u pokretu ispred svoje kuće: Ubistvo nepoželjnog svedoka u Ćupriji!
Bratislav Alitović (3) - Copyright Printscreen/Facebook/Braca Alitović

Bratislav Braca Alitović iz Ćuprije izrešetan je, na današnji dan pre tačno osam godina, sa više hitaca iz vatrenog oružja ispred svoje kuće. Alitović je pogođen u stomak i grudi i davao je znake života, ali je od zadobijenih povreda preminuo sat kasnije u ćuprijskoj bolnici. Ova likvidacija do danas nije rasvetljena, pa su ubice ostale nepoznate.

Nepoznati počinioci u automobilu crne boje marke "opel senator”, tog 9. avgusta 2014. godine, oko 16.30 sati, zaobilazeći automobil Alitovića, koji se parkirao ispred kapije svoje kuće, pucali su u njega sa više hitaca, dok je zatvarao vrata automobila.

Prema kazivanju očevidaca, vozilo u kome su se nalazila dvojica napadača, prišlo je Alitovićevom automobilu otpozadi, a napadači su izašli i ispalili pet ili šest hitaca iz vatrenog oružja.

U neposrednoj blizini, u dvorištu kuće, igralo se troje dece Alitovića zajedno sa mališanima iz komšiluka.

Bratislav je išao do apoteke da kupi lekove deci i kad je stao ispred kapije iz automobila, koji ga je najverovatnije pratio, zapucali su na njega.

Sin obliven krvlju

- Čuo sam pucnjeve i vrisak snaje Bojane, odmah sam sleteo u dvorište i video na ulici mog sina jedinca oblivenog krvlju. Pridigao sam ga sa komšijom, stavio mu jastuk ispod glave i oprao lice vodom. Nije mogao da priča, bio je u šoku. Nije ni mrava zgazio u životu, nikome ništa nažao nikad nije učinio, nije se svađao, tukao, nije nikome ružnu reč rekao, a ovako, kao pas, da bude ubijen. Nas Rome u Ćupriji tretiraju kao nižu rasu i sada su počeli da nas istrebljuju, svakog meseca po jednog - ispričao je za medije posle zločina Milivoje Alitović, otac ubijenog Bratislava.

Printscreen/Facebook/Braca Alitović
 

Ubijeni je imao troje dece Milivoja (10), Kristinu (13) i Katarinu (16). Alitovići su živeli od socijalne pomoći i pomoći rodbine iz Austrije. Bratislav se bavio preprodajom automobila i mobilnih telefona, a njegovi su tvrdili da nije bio osuđivan.

Ćuprijski Romi ispričali su posle ubistva da je Bratislavu prećeno četiri meseca unazad zbog svedočenja na sudu u jednom krivičnom postupku. Oni kažu da je izbegavao da svedoči, ali je nekoliko dana pre nego što je ubijen bio primoran da to uradi, pa su pretpostavljali da je ubistvo bio revanš kriminalne grupe.

Kobno svedočenje

Prema prvim rezultatima istrage, Alitović je navodno ubijen zbog toga što je trebalo da svedoči o likvidaciji Ivana Ramića u julu 2013. godine. Alitović je, navodno, bio svedok prilikom likvidacije Ramića, pa je on o tome ranije već dao izjavu. Zbog toga nikad nije isključena mogućnost da je to jedan od mogućih motiva za njegovo ubistvo.

Printscreen/Facebook/Braca Alitović
 

Alitović je još u vojsci zadobio povredu, zbog koje nije mogao da radi, pa je svakog meseca primao biološku terapiju u Beogradu. Deca dobijaju dečje dodatke, jer nijedno od roditelja nije bilo zaposleno.

Romi su u Ćuprijii u izuzetno teškom socijalnom položaju, pa su često prinuđeni da pribegavaju najtežem, i najriskantnijem, izlazu i to pozajmljivanju novca od lihvara.

Dvojica ćuprijskih Roma likvidirana su malo pre Alitovića. Početkom maja u Ćuprji je ubijen Kristijan Jovanović, početkom juna ranjen je rafalom iz automobila Dragan Ramić, a onda je u avgustu ubijen Alitović. Gotovo sva teška krivična dela u Ćupriji povezuju se sa grupom zelenaša.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike