Svedokinja nije došla u sud, jer se tuširala, a policajci je čekali pred vratima: Bizaran slučaj u Novom Sadu

14.06.2022

12:50

0

Advokat Momčilo Mitreski prethodno izrazio sumnju da je svedokinja "sklonjena" kako ne bi svedočila

Svedokinja nije došla u sud, jer se tuširala, a policajci je čekali pred vratima: Bizaran slučaj u Novom Sadu
Foto: Youtube/MUP

Suđenje Dimitriju Stankoviću (45) iz Novog Sada, koji se tereti da je u oktobru 2020. godine pokušao da ubije policijskog inspektora Uroša Nikića, odloženo je, jer se svedokinja A. Z. nije pojavila.

Policajci su zvonili i kucali na vrata, ali niko se nije javljao. Nakon toga, oni su je pozvali telefonom. Svedokinja se javila, potvrdila identitet i rekla da se nalazi u stanu i da se tušira. Policajci su čekali da se ona pojavi, a kako nije izlazila, više puta su kucali i zvonili na vrata, ali bezuspešno.

Inače, A. Z. se od početka suđenja nijednom nije pojavila na ročištu, iako je više puta pozivana. Od upravnika zgrade policija je saznala da ona već duže vreme nije viđena na prijavljenoj adresi i da je, navodno, u inostranstvu.

Međutim, granična policija tvrdi da nije napuštala zemlju. Njoj je ranije bila izrečena i novčana kazna od 50.000 dinara jer se nije pojavila u sudnici.

Podsetimo, sud je pribavio izveštaj u kome je navedeno da je 21. oktobra 2020. godine u 14.35 telefonom prijavljena izjava A. Z, koja je javila da je jedno lice s kačketom, starosti između 40 i 50 godina, pucalo u vazduh iz pištolja, nakon čega se ona udaljila od prozora.

Branilac, advokat Momčilo Mitreski prethodno je izrazio sumnju da je svedokinja "sklonjena" kako ne bi svedočila u ovom predmetu.

Suđenje će biti nastavljeno 15. septembra.

Prema navodima optužnice Dimitrije Stanković je u Ulici Save Đisalova teško ranio policajca koji je pokušao da ga spreči da izvrši krivično delo. On se tereti i za nedozvoljeno posedovanje oružja, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i krađu.

Na jednom od prethodnih ročišta, Stanković je tvrdio da nije znao da je Nikić policajac, međutim prikazan je snimak nadzornih kamera na kom se vidi kako inspektor pokazuje legitimaciju. Osim toga, na video snimku se vidi kako optuženi napada inspektora Nikića, kako ga obara na put, ubada nožem, dok on pokušava da se odbrani.

Nakon što je čuo da policija stiže, uzima torbicu od inspektora sa sve službenim pištoljem, skuplja stvari - nož, kožne rukavice i ostalo i lagano se udaljava sa lica mesta.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti