Tri metka za "crvenu beretku" i Arkanovog "tigra": Likvidiran zbog kokaina u Boliviji, ubice nikad nisu otkrivene!

08.08.2022

06:00

0

Goran Popović usmrćen pre osam godina u internet kafeu u gradu Santa Kruz u Boliviji

Tri metka za "crvenu beretku" i Arkanovog "tigra": Likvidiran zbog kokaina u Boliviji, ubice nikad nisu otkrivene!
goran popovic bolivija (3) - Copyright Profimedia/Mup

Goran Popović, poznatiji kao Goksan, iz Donjeg Lapca, bivši pripadnik "crvenih beretki" i Arkanovih "tigrova", državljanin Hrvatske i Srbije za kojim je bila raspisana Interpolova poternica zbog trgovine kokainom ubijen je, pre osam godina, u internet kafeu sa tri metka u glavu i telo u gradu Santa Kruz u Boliviji. Ova likvidacija nikad nije rasvetljena.

Popović je, kako su preneli bolivijski mediji, bio treća žrtva mafijaških likvidacija u Boliviji za samo nedelju dana. Svi mafijaški obračuni navodno su bili povezani sa zaplenom tri tone kokaina u Čileu, koja se dogodila malo pre nego što su počela ubistva. Kokain vredan 60 miliona dolara stigao je iz Bolivije, a u Čileu je tada uhapšeno osam osoba u operaciji planiranoj

Printscreen/Rudar7
 

Ubijeni Popović kod sebe je imao dokumenta na ime David Eterović Melgar, ali je policija ubrzo utvrdila da se iza tog imena skrivao Goran Popović za kojim je bila raspisana Interpolova poternica zbog trgovine kokainom.

Bivši pripadnik "crvenih beretki", odnosno Arkanovih "tigrova", koji je imao dvojno državljanstvo, rođen je 1974. godine u Donjem Lapcu, a istraživale su ga i hrvatska i srpska policija zbog šverca droge i oružja.

Posle rata je Popović sa bivšim saborcima organizovao šverc velikih kolicina oružja i droge. Policija je sumnjala da sarađuje sa Slobodanom Kašicem, Splićaninom kojem se sudilo za 557 kilograma kokaina zapljenjenog u Rijeci, a bio je i povezan sa grupom kojoj se sudilo u Beogradu posle zaplene 170 kilograma bolivijskog kokaina u Solunu.

Niko nije došao po telo

Spekulisalo se da je ubistvo Popovića povezano sa likvidacijom Gorana Stavrića, zvanog  Frederik i Kljuki, u Limi u Peruu. Pod lažnim imenom Nikola Antonio Bonavia ubijen je bivši "arkanovac" Goran Stavrić u Limi, navodno dok je bio u društvu sa Igorom Mikolom, koji je u bekstvu od 2005. godine kad je osuđen na pet godina zatvora zbog zločina u Pakračkoj poljani. Posle nekoliko dana skrivanja Mikola se predao policiji i priznao ubistvo Stavrića. Tek posle sedam godina Diego Ribera Landivar uhapšen je zbog sumnje da je izrešetao Stavrića zbog navodnog duga od 200.000 dolara kolumbijskoj mafiji za pošiljku droge

Printscreen/Youtube/Rudar7
 

Bolivijska policija, kako su preneli mediji u toj državi, tragala je za članovima porodice ubijenog srpskog kriminalca Gorana Popovića. Njegovo telo veoma dugo je bilo u mrtvačnici, pošto niko od najbližih nije došao da ga preuzme

Jedno vreme 2005. godine Popović je živeo u Zagrebu, u bekstvu od pravosuđa Srbije. Godinu dana ranije sa bratom Zoranom pobegao je iz zatvora u Sremskoj Mitrovici gde su bili na odsluženju kazne od šest godina zatvora zbog toga što su 2001. oteli podgorickog preduzetnika Dušana Krstovića.

Šverc oružja iz Rusije i Ukrajine

Kad je Zoran Popović iduće godine uhapšen u Sloveniji, njegov advokat tražio je da on bude izručen Hrvatskoj, jer je iz ‘’sigurnosnih razloga˝ želeo ostatak kazne odležati u nekom od hrvatskih zatvora. Popovići su pobegli iz Sremske Mitrovice mesec dana pre nego što su mogli biti pušteni na uslovnu slobodu, a njihov advokat je tvrdio da im je u zatvoru život bio ugrožen.

Printscreen/Rudar7
 

Hrvatska policija pratila je braću Gorana i Zorana Popovića 2009. i 2010. godine kad su utvrdili da su sa svojim bivšim kolegama iz "crvenih beretki" organizovali razgranati šverc oružja iz Rusije i Ukrajine u niz zemalja, od Srbije i Makedonije do Amerike, Španije i Holandije.

Bivši pripadnici "crvenih beretki" i "zemunskog klana" rasuli su se po zemljama Južne Amerike gde su godinama organizovali šverc narkotika prema Evropi. Po Latinskoj Americi, Goran Popović se bio kretao bez problema prelazeći granice Bolivije, Perua, Ekvadora, Brazila, Argentine i Venecuele.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike