Posle sedam godina rasvetljena likvidacija srpskog narko-bosa: Peruanski kriminalac sasuo metke u Stavrića!

10.03.2021

10:59 >> 12:53

0

Diego Ribera Landivar je uhapšen zbog sumnje da je izrešetao Srbina zbog navodnog duga od 200.000 dolara kolumbijskoj mafiji za pošiljku droge

Posle sedam godina rasvetljena likvidacija srpskog narko-bosa: Peruanski kriminalac sasuo metke u Stavrića!
Copyright Printscreen/eju.tv/el dia digital

Poznati narko-bos Dijego Ribera Landivar, za kojem je Peru raspisao Interpolovu poternicu, posle više godina uhapšen je zbog sumnje da je 2014. likvidirao srpskog kriminalca Gorana Stavrića.

Brutalna likvidacija je konačno rasvetljena posle sedam godina, kada su u bolivijskom gradu stavljene lisice na ruke Dijegu Riberu Landivaru.

– Prema navodima peruanske policije, Diego i Peruanac Roi Rodžer Oroče Garsia uhapšeni su zbog sumnje da su mecima izrešetali Srbina zbog navodnog duga od 200. 000 dolara kolumbijskoj mafiji za pošiljku droge – navodi peruanski portal eju.tv

Prema rečima policije, ubistvo je navodno naručila upravo kolumbijska mafija, jer je pošiljka kokaina za koju je Stavrić bio zadužen zaplenjena.

– Zločin je bio planiran, a Stavrića su mesecima pratili i likvidirali u Mekdonaldsu 2014. dok je sedeo s drugom. Landivar je lociran u naselju El Šalouz i odmah je utvrđeno da je za njim raspisana poternica -piše portal Eldeber.

Pročitajte još:

Peruanski mediji takođe podsećaju da je posle Stavrovićeve likvidacije, u znak osvete otet Dijegov brat Maurisio Rivera Landivar, koji je nekoliko nedelja bio zatočen u naselju Los Velesitos. Otmičari su zahtevali od porodice da se Diego preda, međutim, njegov brat je uspeo da se spasi tako što je bacio papirić u susednu kuću, čiji su ukućani pozvali policiju.

Policijski zvanični tvrde, da će Diego biti zadržan u zatvoru Palmasola dok se ne završi njegov proces izručenja Peruu kako bi odgovarao za ubistvo za zločin Srbina.

Navodno, Stavrić je radio za grupu plaćenog ubice Marinka Magde. U zatvoru u Mađarskoj je proveo 13 godina, a robijao je i u Srbiji iz koje je pobegao 2007. godine. Utočište je našao u Južnoj Americi, najpre u Brazilu, a potom i u Peruu u kome je nastradao.

Kako su mediji pisali, u Limi ga je identifikovala sestra na osnovu tetovaže zmaja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike