Ko je Stavrić koji je ubijen u Peruu: Ubistvo bivšeg pripadnika grupe Marinka Magde naručila kolumbijska mafija

10.03.2021

11:54 >> 12:58

0

Stavrić je ubijen 6. jula 2014 godine, u Limi u Peruu

Ko je Stavrić koji je ubijen u Peruu: Ubistvo bivšeg pripadnika grupe Marinka Magde naručila kolumbijska mafija
kljuki1 - Copyright Printscreen/Youtube/ Policia Peru

Goran Stavrić Kljuki (41), nekadašnji član grupe Marinka Magde, ubijen je 6. jula 2014 godine, u Limi u Peruu. Brutalna likvidacija je konačno rasvetljena posle sedam godina, kada su u bolivijskom gradu stavljene lisice na ruke poznatom narko-bosu Dijegu Riberu Landivaru.

Peruanska policija navodi da je ubistvo Stavrića, koji je važio za narko-bosa, naručila kolumbijska mafija jer je napravio dug od 200.000 dolara, kada je jedna pošiljka za koju je bio zadužen otkrivena i zaplenjena. Mediji su ranije pisali da su egzekutori mesecima planirali zločin, a da je Stavrić je bio pod neprekidnom prismotrom. Obilazili su zgradu u kojoj je stanovao, lokale koje je posećivao, čekajući pogodan trenutak za likvidaciju.

Na dan ubistva, Stavrić je sedeo sa prijateljem u punom „Mekdonaldsu“, dok su ga ubice posmatrale iz automobila parkiranog u blizini. Kada je krenuo iz restorana, Bolivijci su istrčali iz svog vozila i zapucali pred brojnim svedocima. Stavrić je pao na trotoar, ali su oni nastavili da pucaju, kako bi bili sigurni da napad neće preživeti, a potom pobegli.

Policija je ubrzo pronašla njihov automobil, a proverom registracije, kao i snimaka sigurnosnih kamera, ubrzo i privela dvojicu državljana Bolivije. Stvarića je identifikovala njegova sestra na osnovu tetovaže zmaja koju je imao na leđima.

Pročitajte još

Njegove komšije iz predgrađa Mariflores ispričale su da nisu znale da se bavio švercom droge, ali da su primetili da živi na visokoj nozi. Stavrić je u Peruu živeo s lažnim dokumentima predstavljajući se kao peruanski privrednik Nikola Antonio Bonavija. Policija je ustanovila da se radi o Stavriću, za kojim je raspisana Interpolova poternica još 2011. godine. Stavrića su pre ubistva tražile Belgija i Brazil zbog niza krivičnih dela kao što su pljačke banki, trgovina oružjem i drogom.

Postao poznat policiji 90-ih godina

Goran Stavrić rođen je u Belgiji, a kao mladić se vratio u Srbiju. Kako su ranije pisali mediji, još početkom devedesetih postao je poznat policiji zbog brojnih krađa i razbojništava. Uhapšen je 1993. godine kao član kriminalne grupe serijskog ubice Marinka Magde (51), koji sada služi doživotnu kaznu zatvora u Mađarskoj zbog ubistva 14 ljudi i dece.

Posle izlaska iz zatvora 2003. godine, ubrzo je na četiri godine osuđen zbog pljačke Delta banke u Mladenovcu sa grupom Zorana Raškovića Serdara. Iz zatvora je pobegao i pretpostavlja se da je tada uspeo da se dokopa Brazila. Poslednje godine proveo je u Peruu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike