Ubistvo srpskog narko-bosa i člana Magdine grupe naručila kolumbijska mafija: Kljuki u Peruu likvidiran u punom "Mekdonaldsu"

06.07.2022

06:20

0

Dijego Ribera Landivar, osumnjičen da je pucao u Gorana Stavrića, uhapšen u Boliviji posle sedam godina

Ubistvo srpskog narko-bosa i člana Magdine grupe naručila kolumbijska mafija: Kljuki u Peruu likvidiran u punom "Mekdonaldsu"
kljuki1 - Copyright Printscreen/Youtube/ Policia Peru

Goran Stavrić, poznatiji kao Kljuki, narko-bos poreklom iz Srbije, likvidiran je na današnji dan pre osam godina u peruanskom glavnom gradu Limi. On je svojevremeno bio član eskadrona smrti poznatog serijskog ubice iz devdesetih godina Marinka Magde. Ubistvo Stavrića rasvetljeno je tek u martu prošle godine, a prema poternici iz Perua u Boliviji je uhapšen Dijego Ribera Landivar, osumnjičen da je pucao u Srbina.

Stavrić je sedeo sa prijateljem u punom "Mekdonaldsu", dok su ga ubice posmatrale iz automobila parkiranog u blizini. Kad je krenuo iz restorana, Bolivijci su istrčali iz svog vozila i zapucali pred mnogobrojnim svedocima.

Printscreen/Youtube/Rudar7
 

Žrtva je pala na trotoar, ali su oni nastavili da pucaju, kako bi bili sigurni da napad neće preživeti. Posle počinjenog zločina, ubice su pobegle u nepoznatom pravcu. Proverom registracije, kao i snimaka sigurnosnih kamera, policija je ubrzo identifikovala, a potom i privela dvojicu Bolivijaca.

Kao motiv ubistva navodi se dug od 200.000 dolara, kada je jedna pošiljka za koju je bio zadužen Stavrić otkrivena i zaplenjena. Kolumbijski bosovi, prema pisanja lokalnih medija, nikada ne praštaju greške i kažnjavaju ih isključivo smrću.

Egzekutori su mesecima planirali zločin, a Stavrić je bio pod neprekidnom prismotrom. Obilazili su zgradu u kojoj je stanovao, lokale koje je posećivao, čekajući pogodan trenutak za likvidaciju.

Tetovaža zmaja na leđima

Goran ima u Srbiji sestru Željku, koja je za ubistvo brata saznala iz peruanskih medija. Očajna, odmah je doputovala u Limu, gde je u mrtvačnici identifikovala brata na osnovu tetovaže zmaja koju je imao na leđima.

Oteli brata ubice kao osvetu

Prema pisanju medija, posle ubistva Gorana Stavrića, u znak odmazde, otet je rođeni brat Dijega Landivara i 50 dana je držan u zatočeništvu. Otmičari su bili deo iste bande koju su činili Srbi i Kolumbijci, a koja se svetila za smrt Stavrića.

Dijego Ribera Landivar je gotovo sedam godina bio u bekstvu, a za njim je bila raspisana crvena Interpolova poternica. Landivar je lociran u naselju El Šalouz i odmah je proverom u Interpolu utvrđeno da za njim postoji raspisan nalog za hapšenje i ekstradiciju zbog ubistva u Peruu

Printscreen/eju.tv/el dia digital
Dijego Ribera Landivar

Goran Stavrić je još početkom devedesetih postao poznat policiji zbog mnogobrojnih krađa i razbojništava. Uhapšen je 1993. godine kao član kriminalne grupe ozloglašenog serijskog ubice Marinka Magde.

Posle izlaska iz zatvora 2003. godine, ubrzo je na četiri godine osuđen zbog pljačke Delta banke u Mladenovcu sa grupom Zorana Raškovića Serdara. Iz zatvora je pobegao i, kako se  pretpostavlja, tada je uspeo da se dokopa Brazila.

Dokumenta na ime privrednika

Goran Stavrić rođen je u Belgiji, a kao mladić se vratio u Srbiju, gde je počeo da radi za grupu serijskog ubice Marinka Magde. U zatvoru u Mađarskoj proveo je 13 godina, dok je iz zatvora u Srbiji pobegao 2007. godine. Krio se najpre u Brazilu, a poslednje godine života proveo je u Peruu.

Printscreen/Youtube/Rudar7
 

Stavrićeve komšije iz predgrađa Mariflores kažu da nisu znali da se bavio švercom droge, ali da su primetili da živi na visokoj nozi. Stavrić je u Peruu živeo sa lažnim dokumentima predstavljajući se kao peruanski privrednik Nikola Antonio Bonavija.

Peruanski mediji su preneli da se ubistvo dogodilo ispred restorana “Mekdonalds” u predgrađu Mariflores, koji se nalazi u Limi, prestonici Perua.

Printscreen/Youtube/Rudar7
 

Policija je ustanovila da se radi o Goranu Stavriću, za kojim je bila raspisana interpolova poternica još 2011. godine. Brazilske vlasti optužuju ga za veliki broj broj pljački, trgovinu drogom i oružjem. Policija sumnja da iza zločina stoje kolumbijski bosovi, kojima je ubijeni dugovao novac.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike