Vozač iz Aranđelovca raskrinkao bračni par: Priznao da je sa policajcem i službenicom BIA vozio novac od droge

05.08.2022

07:08

0

Nije učestvovao samo jedan vozač i kamion

Vozač iz Aranđelovca raskrinkao bračni par: Priznao da je sa policajcem i službenicom BIA vozio novac od droge
vozac kamion droga novac copy - Copyright Profimedia/Pixabay

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu sinoć su saslušani policijski službenik Uprave kriminalističke policije, Daniel Jovanović (41), njegova supruge službenica BIA Dušica Jovanović (39), bivši policajac Milivoj K. (44) i vozač kamiona Ž. F.(34) iz Aranđelovca.

Daniel se sumnjiči da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Njegova supruga Dušica, navodno je, zloupotrebljavajući službeni položaj, proverama kroz baze podataka BIA, pribavljala informacije o istragama koje vodi BIA i ta poverljiva saznanja neovlašćeno saopštavala ostalim članovima grupe

- Osumnjičeni Daniel je zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe grupe i na zahtev drugih članova te grupe, vršio provere kroz baze podataka MUP, pribavljao informacije o istragama, koje vodi UKP, i ove poverljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim pripadnicima - navodi se u saopštenju MUP Srbije.

Ž.F. iz Aranđelovca je, međutim, priznao krivično delo.

- On se tereti da je kao vozač u međunarodnom teretnom transportu, novac od prodaje kokaina, transportovao iz EU u Srbiju i Crnu Goru. Na saslušanju kod tužioca objasnio je kako je tekao šverc narkotika. On je pušten da se brani sa slobode - kaže izvor blizak istrazi.

Prema operativnim podacima,  kriminalna grupa od svake ture keša uzimali su proviziju u iznosu od 1,5 procenata ukupne sume. Obično su prenosili između 1,5 i dva miliona evra.

- U ovome nije učestvovao samo jedan vozač i kamion, nego više njih. Policija radi na rasvetljavnju i ostalih učesnika- kaže sagovornik blizak istrazi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike