Saznajemo: Vođa “kavčana” nije pobegao u Južnu Ameriku? Zvicer se skriva na Kosovu!

24.01.2022

20:45

0

MUP 14. januara, pod oznakom hitno dobio informaciju da je organizovana grupa, na čijem je čelu Zvicer, sa ciljem atentata predsednika Srbije

Saznajemo: Vođa “kavčana” nije pobegao u Južnu Ameriku? Zvicer se skriva na Kosovu!
Foto: Youtube/Ukrajinska policija

Radoje Zvicer, odbegli vođa kotorskog “kavačkog klana”, za kojim je pre skoro godinu dana raspisana poternica, skriva se na Kosovu, saznaje 24sedam iz dobro obaveštenih izvora.

Do naše javnosti stizale su nepotvrđene informacije da je vođa jednog od najjačih crnogorskih narko-klanova posle bekstva iz Kotora lociran u Brazilu, međutim, poslednje informacije o mestu gde se Zvicer “štekovao” govore da se skriva na prostoru takozvane države Kosovo i da tamo ima dobro organizovanu mrežu pomagača.

-Nakon što je prošle godine pohapšena Zvicerova grupa u Beogradu, na čelu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, crnogorska policija je februara prošle godine upala u njegovu kuću u kotorskom naselju Kavači, ali ga tamo nije zatekla. Zviceru je, kako se veruje, iz bezbednosnih struktura Crne Gore bilo dojavljeno da će biti uhapšen. Domogao se Kosova, posle čega su se pojavile informacije da je odatle otišao za Pariz, a potom u Južnu Ameriku. Međutim, najnovije sumnje ukazuju na to da se on sve vreme krije na Kosovu – naveo je naš neimenovani izvor.

Radoje Zvicer se ovih dana ponovo našao u centru medijske pažnje nakon konferencije za novinare na kojoj je ministar policije Aleksandar Vulin saopštio da je MUP 14. januara dobio informaciju da je organizovana kriminalna grupa, na čijem je čelu vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, sa ciljem atentata predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vulin je naveo da je pod oznakom hitno, posredstvom Evropola, zvanično obavešten o postojanju operativnih informacija da je organizovana kriminalna grupa, sačinjena od članova iz raznih zemalja, koja za cilj ima atentat predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

-Kada smo se uverili u kvalitet i vrednost dobijene informacije, pripadnici MUP-a, BIA, zajedno sa predstavnicima Evropola i partnerskih službi, pokrenuli smo opsežnu akciju na utvrđivanju identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije koja za cilj ima ubistvo predsednika Vučića - rekao je prvi čovek srpske policije.

Tamara Zvicer Printscreen
Tamara Zvicer pucala na atentatore

Vulin je naveo da je na čelu ove kriminalne organizacije crngogorski državljanin Radoje Zvicer, organizator i vođa kavačkog klana, za kojim je Srbija već raspisala poternicu.

Zvicer je, rekao je i to, odgovoran za šverc i ilegalnu prodaju narokotika, ali i ubistva počinjenih u Srbiji, Crnoj Gori i drugim zemljama.

Ko je Zviceru šef?

-Da li je Radoje Zvicer ovu grupu, zločinačku organizaciju okupio i organizovao da bi ubili Vučića po sopstvenom nahođenju ili je dobio naredbu od svog političkog vođe,  pokazaće istraga, objasnio je Vulin.

Zvicerovo ime pojavilo se prvi put u javnosti u decembru 2017. godine, kada je objavljen 15-minutni snimak na Jutjubu sa detaljnim informacijama o „kavačkom klanu“, vođi ove grupe i njenim članovima.

Zvicer nakon ranjavanja u Kijevu Foto: Printscreen Youtube
Zvicer preživeo kišu metaka u Ukrajini

Tada su otkriveni detalji koji nisu bili spominjani u javnosti, a koji se odnose na kriminalno delovanje ovog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste.

Na snimku se prvi put obelodanjuje podatak da se Zvicer, koji slovi za vođu "kavačkog klana", služi tuđim identitetom i da pod imenom Josip Babić nesmetano putuje Evropom.

Njegovo ime ponovo je dospelo u medije kada je u maju 2020. godine izbegao smrt u Ukrajini.

Njemu su tada ispred zgrade u kojoj je živeo sa suprugom prišli napadači i ispalili nekoliko hitaca. Od smrti ga je spasila upravo supruga Tamara, koja je u tom trenutku izvadila pištolj i zapucala na napadače, što ih je omelo da završe posao.

"Pali" na pripremi ubistva

Iako teško ranjen, Zvicer je uspeo da se oporavi, a onda se, prema pisanjima medija, jedno vreme vratio u rodni Kotor..

Zvicerovo bekstvo iz Crne Gore poklopilo se sa otkrićem holandske policije koja je raskrinkavajući distribuciju kokaina na prostoru skandinavskih zemalja i prateći rute, došla upravo do "kavčana" i pripreme jednog ubistva. Tom prilikom je otkriven plan koji je napravljen za ubistvo Podgoričanina Milića Minje Šakovića, za koga se sumnja da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je, dok je bio živ, bio prijatelj i šef Velje Nevolje.

BONUS VIDEO
24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti