Tri smrti vezane za slučaj “Durmitor” i Dijanu Hrkalović: Advokat ubijen, inspektor misteriozno umro, veštakinja se ubila!

08.02.2022

19:40

1

Hrkalovićkino ime spominje se i u diskreditaciji Tamare Kačar i Dejana Jovića, kao i u umešanosti u ubistvo Miše Ognjanovića

Tri smrti vezane za slučaj “Durmitor” i Dijanu Hrkalović: Advokat ubijen, inspektor misteriozno umro, veštakinja se ubila!
Dijana Hrkalović restoran Durmitor - Copyright MUP Facebook/Printscreen Antonio Ahel/ATAImages 24sedam/Goran Sivački

Hapšenje navodnih pripadnika “škaljarskog klana” u novobeogradskom restoranu “Durmitor” 2017. godine, po nalogu Dijane Hrkalović, koje je za cilj imalo simulaciju obračuna sa organizovanim kriminalom, ostavilo je za sobom strašne posledice, iako je ovaj slučaj nedavno okončan na sudu oslobađajućim presudama dvojici osuđenih, i to na nelegalno nošenje oružja.

Vest da je Tamara Kačar, molekularni biolog i  jedan od najuglednijih stručnjaka Nacionalnog kriminalisitčko-tehničkog centra, jutros na Voždvcu izvršila samoubistvo skokom sa zgrade, ponovo otvara mučnu priču, na žalost još uvek samo u medijima, o tome kako su se nečasni saradnici mafije u vrhu MUP Srbije svetili časnim profesionalcima.

Tamara Kačar je ispitivala DNK tragove pronađene na pištoljima označenih pripadnika škaljarskog klana, a koji su. uhapšeni u “Durmitoru”,  Mitra Muratovića i Miloša Nilovića zvanog Runjo. Njihove DNK tragove upravo je NKTC pronašao na dva zaplenjena pištolja, što je bilo navedeno i u optužnici.

Međutim, kada je Tamara saslušana kao veštak na suđenju, ona je izjavila da je pronađen DNK trag i treće osobe.

Nakon što je u sudnici iznela tvrdnje i o trećem DNK tragu, Tamara je zajedno sa još jednom svojom koleginicom iz laboratorije MUP udaljena i degradirana na niže radno mesto i to u Sektor za vanredne situacije i to u vreme kada je MUP kadrirala isključivo Dijana Hrkalović

Ovaj Sektor u koji se ide isključivo po kazni i zbog nepodobnosti, u policiji interno zovu "Depo za policijski otpad" i upravo je u njemu, ni kriva ni dužna, pioslednje godine svoje karijere provela i Tamara, koja je ona je na sve moguće načine pokušavala da se vrati u NKTC, a povela je i pravnu borbu kako bi se ispravila nepravda koja joj je učinjena. Na žalost, na radno mesto sa koga je sklonjena, nije vraćena.

 

 

Poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović, koji je ubijen 28. jula 2018. godine,  bio je branilac jednog od optuženih u slučaju “Durmitor”Miloša Nilovića. Ognjanović je bio advokat Luke Bojovića, zastupao je bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, optužene u postupku za ubistvo Brisa Tatona i navijača Zvezde Velibora Dunjića. Ubijen je u ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Foto: Ataimages/ Antonio Ahel
Dijana Hrkalović

Pre izvesnog vremena u javnosti su se pojavili transkripti snimljenog razgovora između Ognjanovića i Bojovićevog kuma Dragoslava Miloradovića Galeta o određenim kompromitujućim fotografijama Dijane Hrkalović.

Foto: Wikipedia
Ubijeni advokat Miša Ognjanović

Ubrzo posle ovog razgovora obojica su ubijeni, a sada se sa nestrpljenjem očekuje saslušanje sarajevskog kriminalca Darka Eleza, do juče bliskog Dijana Hrkalović, od koga se pre svega  očekuje da otkrije ko je izdao nalog da se ubije advokat Ognjanović.

Inspektor policije Dejan Jović, zamenik načelnika Odeljenja za krvne i seksualne delikte beogradske policije, koji je vodio nekoliko značajnih istraga mafijaških ubistava, kao što je ubistvo Saleta Mutavog, te ubistvo na šinama, kada je uhapsio Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zbog brutalne likvidacije Vlastimira Miloševića, a njih dvojica kasnije volšebno oslođeni jer su u međuvremenu bili uništeni dokazi, lažno je bio optužen za trgovinu uticajem samo da bi sklonio sa ovih važnih slučajeva. U njegovom diskreditovanju važnu ulogu odigrala je Dijana Hrkalović.

Printscreen/Facebook
SUmnjiva smrt inspektora Dejana Jovića

Joviću je podmetnuta lažna optužba upravo posle ubistva gore navedenog Dragoslava Miloradovića Galeta, kada je odbio da to isto veče pretrese kuću likvidiranog kuma Luke Bojovića.

Inspektor Jović je diskreditovan preko pojedinih medija, koji su ga provukli kroz blato pišući, po nalogu tadašnje vrhuše u MUP Srbije, lažne tekstove da je bio krtica “škaljarskog klana” u vrhu MUP, da je prosleđivao podatke i informacije rođacima Luke Bojovića, ali i uhapšenima u restoranu "Durmitor".

Dejan Jović pravosnažno je oslobođen optužbi za trgovinu uticajem, a pre dve godine preminuo je na Infektivnoj klinici, gde je ležao zbog korone.

Međutim, sve se više govori o tome da Jović nije preminuo od zaraze korona virusom, već da je otrovan. Očekuje se pokretanje istrage i ekshumacija njegovog tela da bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike