"Vrebao je ujnu i čekao priliku da je ubije. Ovo je sigurno osveta ujaku": Komšije o jezivom zločinu u Zemunu

27.07.2022

19:21

0

Autor: 24sedam

U odbrani je izneo da je sa ujakom i njegovom porodicom imao problem oko imovine i da su oni u kući imali mašinu za čitanje misli iz koje je on čuo razne glasove, koji su mu rekli da treba da uradi to što je uradio

"Vrebao je ujnu i čekao priliku da je ubije. Ovo je sigurno osveta ujaku": Komšije o jezivom zločinu u Zemunu
Ilustracija - Copyright 24sedam/M.S./Pixabay

Stravičan masakr dogodio se u nedelju oko 13 časova u zajedničkom dvorištu dveju porodica. Naime, Milorad M. (45) ubio je ujnu Jagodu S. (67) tesarskim čekicem – keserom.

- Ubio je Jagodu, koja ga je branila, divnu ženu. Ili je slučajna žrtva njegovog ludila ili je izabrao da bi kaznio ujaka, protiv kog nešto ima, jer kako je gore mogao da mu napakosti nego da mu uradi ovako nešto? - kažu komšije.

24sedam/M.S
 

Kada govore o brutalnom zločinu, komšije kažu da ne znaju šta im je šokantnije - da li to što je praktično na njihove oči neko ubio nekoga, usred bela dana u dvorištu, da li to što je ubio člana porodice ili ipak to što je neko za žrtvu izabrao baš Jagodu.

- Vrebao je, stajao je u dvorištu i posmatrao, čekao je priliku, i kad nije bilo nikoga napao je i ubio - tvrdi jedna komšinica za "Blic", i objašnjava da tako misli jer je njen suprug nekoliko minuta pre nego što se sve odigralo video Milorada kako posmatra žrtvu:

- Sedela je u dvorištu, a on je bio tu. Moj muž se pozdravio sa njom i ušao. Od tada do trenutka kada je Milorad ubio prošlo je nekoliko minuta.

O ubijenoj i njenoj porodici sagovornica ima samo lepe reči, dok sa osumnjičenim za ubistvo nije takav slučaj.

- Ni sa kim se nije družio, nije se nikome javljao kad prođe. Jasno je bilo da sa njim nije sve u redu. Nije radio, nikoga nije imao. Ubio je, jer sa njim nije sve u redu, jer je bolestan, a ne zato što mu je nešto loše uradila - kaže, i dodaje da se Miloradov brat ubio pre dvadeset godina i da mu je majka umrla prošle godine.

I drugi stanovnici ulice su saglasni sa njom. O žrtvi se ne zna ko bira lepše reči, opisuju je kao anđela, ženu koja ni mrava nije zgazila...

- Predivna, brižna, prijatna, plemenita, blaga, divna žena. I sad mi je u glavi taj njen blagi osmeh. Ona, njen muž Miša, sin, sjajni ljudi, divna porodica. I to će vam ovde za njih svako reći - niže lepe reči komšinica Jasna.

Zašto je Milorad digao ruku na ujnu?

- On je psihijatrijski pacijent i to se ovde zna. Bio je na klinici "Laza Lazarević", odakle je pušten. Pravio je toj porodici probleme i oni su ga prijavili. Od komšija sam čula da im je razbio prozor na automobilu pre desetak dana i da su tada zvali policiju, ali se ništa nije desilo - navodi komšinica.

Da je ubije, priča dalje, izabrao je trenutak kad je bila sama u kući.

- Ona je tog jutra došla s mora, a Miša je ostao tamo još koji dan. Sin im nije bio tu, on sa porodicom živi u Novom Sadu. Bilo je prošlo podne, vrućina, na ulici nije bilo nikoga - opisuje dan kada se dogodio zločin, i dodaje da su mir prekinule sirene policijskih vozila, vriska i buka koja je nastala u ulici:

- Komšije pričaju da su one pozvale Hitnu, na televiziji sam čula da je on sam pozvao policiju. Kada sam od komšija čula da je Jagoda ubijena, uzela sam šećer i vodu da se povratim. Ne mogu da verujem da joj se to desilo i mnogo mi je teško.

24sedam/M.S
 

U prvi mah, pričaju, niko nije pomislio da se u dvorištu desilo ubistvo.

- Moj otac je pritrčao, jedna žena je pokazivala Hitnoj pomoći odakle da priđe. Pitala sam je šta se desilo, a ona kaže: "Žena je pala preko ograde." Pitam da li se onesvestila i pala, a ona odgovara da ne zna - govori komšinica iz Krajiške ulice, i dodaje da je bilo jasno da je reč o ubistvu kada su prišli:

- Nasred dvorišta ju je ubio. Ležala je tu gde su sto i stolice.

24sedam/M.S
 

Komšije kažu i da su Milorada retko viđale, neke čak tvrde i da ga ne poznaju. Još jedan komšija je rekao da je čuo priču da je porodica ubijene imala problema sa Miloradom.

- Pričaju da je svašta radio, a da ga je Jagoda branila, da je stala u njegovu zaštitu. Zašto bi ubio takvu ženu? Ili je slučajna žrtva njegovog ludila, ili je izabrao da bi kaznio ujaka, protiv kog nešto ima, jer kako je gore mogao da mu napakosti nego da mu uradi ovako nešto? Mislim da je taj njegov problem sa ujakom dublje ukorenjen, da je iz vremena dok mu je majka bila živa... Miša hoda sa štapom, ali na njega verovatno nije smeo. A i kako je gore od ovoga mogao da ga povredi? Miši bez nje života nema, ovo je osveta njemu - izneo je svoje mišljenje komšija koji je želeo da ostane anoniman.

24sedam/M.S
 

Milorad M. je ubio ujnu Jagodu keserom u zajedničkom dvorištu kuće u Zemunu. Nakon ubistva je pozvao policiju i nožem pokušao da povredi sebe.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu je priznao delo koje mu se stavlja na teret, za koje je zaprećena kazna od pet do 15 godina. U odbrani je izneo da je sa ujakom i njegovom porodicom imao poroblem oko imovine i da su oni u kući "imali mašinu za čitanje misli iz koje je on čuo razne glasove, koji su mu rekli da treba da uradi to što je uradio".

Osumnjičeni je osuđen zbog preprodaje droge 2006. godine na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora, koliko je dobio i zbog držanja droge 2019. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike