Vukotiću će suditi zbog planiranja ubistva Zvicera i Kašćelana! Za likvidacije vođa kavačkog klana ponuđeno četiri miliona evra?

28.07.2022

12:59

0

Njegov saradnik ciljao Belivuka i Miljkovića

Vukotiću će suditi zbog planiranja ubistva Zvicera i Kašćelana! Za likvidacije vođa kavačkog klana ponuđeno četiri miliona evra?
Jovan Vukotic - Copyright Printscreen

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv navodnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića

Specijalno tužilaštvo tereti ga da je zajedno sa Jankom Vukadinovićem formirao kriminalnu organizaciju radi planiranja likvidacije pripadnika i vođa Kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Kako je ranije saopšteno iz SDT-a, sumnja se da je za ubistva Kašćelana i Zvicera, nuđeno oko 4.000.000 eura.

Ovom optužnicom obuhvaćen je i Jovan Mrvaljević i Vladan Mijušković.

Prema navodima SDT Janko Vukadinović je označen kao vođa ove kriminalne grupe. On je osumnjičen da je organizovao pokušaj ubistva Kašćelana i državljana Srbije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Međutim, nako kontrole dokaza SDT-a Viši sud je utvrdio da Mileta Jovanović i Radovan Stanišić nisu pokušali ubistvo Belivuka i Miljkovića krajem januara prošle godine na tivatskom aerodromu, zbog čega je protiv njih za ovo krivično delo pravosnažno obustavljen postupak.

Prema navodima optužnice, Jovan Vukotić je kao šef ove kriminalne organizacije određivao koje osobe treba ubiti, davao upustva i naredbe o vremenu, mestu i načinu likvidacija, obezbeđivao kriptovane telefone, novac, oružje i ekspolozivne naprave koje je trebalo da budu korištene u pripremama ubistava.

Zadatak Mrvaljevića, kako istraga sumnja, je bio da prati kretanje članova suprostavljenog klana.

Mijušković je trebalo, kako navodi SDT, da preuzima i prevozi eksplozivne naprave velike razorne moći kojima je bilo planirano da budu likvidirane mete iz suprotstavljenog klana. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike