Indijci oteli turiste u Beogradu, pa tražili otkup! Preti im 12 godina zatvora, a tužilaštvo traži da se proteraju iz Srbije

27.07.2022

14:11

0

Autor: D.A.

"Pretili su im ubistvom, držeći im noževe pod vratom"

Indijci oteli turiste u Beogradu, pa tražili otkup! Preti im 12 godina zatvora, a tužilaštvo traži da se proteraju iz Srbije
hapsenje prostitucija makroi (7) - Copyright printscreen/MUP

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv dva brata, državljana Indije, jer su u decembru 2021. godine oteli dvojicu sunarodnika, koji su u Beograd došli kao turisti i od njihovih članova porodice pokušali da iznude ukupno 10.000 evra za otkup.

Optužnicom, koja je potvrđena rešenjem Višeg suda u Beogradu, Hoku S. (21) i Dipak S. (23) terete se za dva krivična dela Otmica iz člana 134. stav 2 Krivičnog zakonika za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 12 godina.

Pored zatvorske kazne u skladu sa zakonom, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenima izrekne i meru bezbednosti proterivanja stranaca iz zemlje od najmanje 5 godina.

Prema navodima potvrdjene optužnice, Hoku i Dipak S. su dvojici oštećenih Nišanu S. i Surinderu S. po njihovom dolasku u park preko puta autobuske stanice u Beogradu, prišli i ponudili da ih oni povedu u obilazak i pokažu grad jer su u Beogradu već tri meseca.

Oštećeni su to prihvatili sa zadovoljstvom, jer su govorili sličnim, pandžabi jezikom.

Odatle su svi taksijem, navodno krenuli u razgledanje grada, a zapravo su otišli ka šumi u Kovilovu, gde su po izlasku iz taksija, kada su ostali sami u šumi, optuženi počeli da tuku oštećene drvenim motkama po glavi i telu, tražeći od njih da skinu garderobu i predaju im sav novac.

Oštećeni su im predali novac koji su imali – 500 evra, a okrivljeni su im potom vezali ruke i noge pertlama sa njihove obuće.

Pretili su im ubistvom, držeći im noževe pod vratom i tražili od njih da telefonom od članova porodica traže po 5.000 evra za otkup, kako bi ih pustili na slobodu.

Otac i supruga oštećenih pristali su u telefonskom razgovoru da uplate otkup, nakon čega je Hoku S. otišao do prodavnice.

Surnider S. je potom iskoristivši nepažnju drugog otmičara, Dipaka S, njega orgurnuo i zajedno sa Nišan S. uspeo da pobegne.

Uz pomoć gradjana otmicu su prijavili beogradskoj policiji.

BONUS VIDEO:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike