Belivuk i Miljković uputili zahtev iz CZ-a: Traže da ih vode u Crnu Goru!

19.07.2022

14:34

0

Autor: 24sedam

Motiv ubistva Mila Kapetana je bila sumnja da je učestvovao u pokušaju atentata na vođu "kavčana" u Ukrajini

Belivuk i Miljković uputili zahtev iz CZ-a: Traže da ih vode u Crnu Goru!
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

U  podgoričkom Višem sudu danas je iz više razloga odložena kontrola optužnice povodom ubistva Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

Tako je kontrola optužnice protiv srpskih državljana Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića koji su 14. oktobra 2020. godine oteli Miletu Radulovića zvanog Kapetan, a potom ga predali ostalim članovima kavačke grupe, koji su ga ubili,  zakazana  za 6. septembar. Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Jedan od razloga je što su Belivuk i Miljkovića tražili da prisustvuju kontroli dokaza protiv njih. Zatim, razlog za odlaganje je i  nepojavljivanje branioca Belivuka i Miljkovića, advokata Dejana Lazarevića koji je se nalazi u pritvoru od 14. aprila kada je uhapšen zajedno sa Darkom Šarićem.

Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića. Motiv ubistva je, prema navodima istrage, uverenje pripadnika kavačkog klana da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Prema navodima SDT-a , Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

-Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vreme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gde im se nalaze „štekovi“ sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog – škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gde bi ih potom likvidirali- navodi se u optužnici.

Kada su, kako istraga sumnja, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

Foto: Pink / Printscreen
Kapetan i Miljković

Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata. Telo  Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava – na Cetinju gde je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura- detalji su istrage.

Podsetimo, nastavak pripremnog ročišta u slučaju Veljka Belivuka, Marka miljkovića i još 28 okrivljenih iz njihove grupe zakazano je za 5, 7. i 8. septembar.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike