Vlasnik indijskog restorana optužen da je oteo sunarodnika u Beogradu: Pomagala mu četvorica Avganistanaca

04.07.2022

12:06

0

Autor: Mi. S.

Petorica optužena da su otela državljanina Indije N. M. i tražila 8.000 evra da bi ga pustila na slobodu

Vlasnik indijskog restorana optužen da je oteo sunarodnika u Beogradu: Pomagala mu četvorica Avganistanaca
Copyright Printscreen Youtube

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv državljanina Indije i četvorice Avganistanaca zbog sumnje da su u martu ove godine u centru Beograda oteli državljanina Indije N. M. i zahtevali 8.000 evra za njegov otkup, kako bi ga pustili na slobodu.

Optuženi su, kako je saopštilo Više tužilaštvo, F. K. (44) državljanin Indije i vlasnik indijskog restorana u Beogradu, kao i državljani Avganistana I. K. (26), S. H. (32), I. W. (23) I J. K. (29). Na teret im se stavlja krivično delo otmica za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Tužilaštvo je predložilo sudu da im produži pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Sumnja se da su oni 9. marta u restoranu prvookrivljenog koji se nalazi u centru Beograda, tražili od N. M da im preda 8.000 evra kako bi mu organizovali prebacivanje u Italiju, a pošto je on to odbio, oni su ga uz pretnju noževima na silu primorali da podje sa njima.

Odveli su ga u obližnji stan gde su ga tukli rukama i nogama, a od njegovog prijatelja tražili da im od donese traženi novac.

Osumnjičeni su uhapšeni sutradan, u akciji policije, u restoranu prvookrivljenog, dok su očekivali isplatu traženog novca za otkup, a oteti je tom prilikom oslobođen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike