Misteriozno pismo iz Švajcarske skrenulo istragu sa Zorana Marjanovića posle tri i po godine, a onda se javio on i otkrio ko mu "smešta"!

23.07.2022

09:50

0

"Istinit je samo jedan deo pisma"

Misteriozno pismo iz Švajcarske skrenulo istragu sa Zorana Marjanovića posle tri i po godine, a onda se javio on i otkrio ko mu "smešta"!
pismo Jelena Marjanović - Copyright Printscreen/Youtube/b92 Pixabay

Zoran Marjanović juče je osuđen na 40 godina zatvorske kazne zbog ubistva svoje supruge, pevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u Borči. Suđenje Marjanoviću trajalo je šest godina, a tri i po godine od samog početka, kada je Zoran iznosio svoju odbranu, u Viši sud u Beogradu stiglo je misteriozno pismo iz Švajcarske.

Na početku suđenja sudija Jelena Škulić tada je obavestila tužilaštvo i branioce da je u sud 22. oktobra 2019. godine stiglo misteriozno pismo iz Švajcarske i da tužilaštvo treba da odluči da li će da se postupa po njemu.

U misterioznom pismu pisalo je da Jelenu nije ubio Zoran, već neko drugi, a čak je i navedeno ime čoveka kojeg optužuje autor pisma.

Zoran Marjanović je tada više od sat i po vremena iznosio svoju odbranu.

- Ovo je trenutak sam čekao tri i po godine, verujem u sud zaista, do sada nijedna šansa mi nije data. Od početka sam targetiran da budem žrtveno jagnje, postoje imena do kojih ćemo kasnije doći. Ne plašim se ničega. Dok budem hodao ovom zemljom, želim da se ubica moje supruge i saučesnici pronađu i da stanu gde ja sada stojim. Posle tri i po godine muka mi je svega, psihički sam rastrojem pa neke stvari preskačem- rekao je Zoran Marjanović tada na početku iznošenja svoje odbrane, a potom je do detalja ispričao da je kobnog dana sa suprugom i ćerkom otišao na trčanje posle čega se njoj izgubio svaki trag.

Ipak, pismo je postajalo sve manje misteriozno s obzirom na to da je u njemu lepo stajalo da je ubica izvesni Dragoje Milinković iz Priboja. On se ubrzo i javbio medijima i otkrio ko mu "smešta" i gde je zaista bio kobnog dana.

- Uveren sam da je moja bivša supruga, s kojom se sporim oko imovine, poslala anonimno pismo u Viši sud u Beogradu da bi mi smestila ubistvo Jelene Marjanović. Ja s tim zločinom nemam veze, nikad nisam kročio u Borču- tvrdio je Dragoje i dodao:

- Nisam ubio Jelenu Marjanović, moja noga nikad nije kročila u Borču! Sve mi smešta bivša žena.

On je potvrdio i da ima alibi.

- Bio sam kod roditelja i 300 ljudi me je tih dana viđalo u Priboju. Pre toga sam imao problema sa mojom turističkom agencijom u Beogradu, pa sam otišao kod mojih da se malo sredim od tog stresa. Tvrdim, u vreme Jeleninog ubistva nisam bio u Beogradu, a u Borči nikad nisam bio - izričit je bio Milinković.

On priznaje da je istinit samo jedan mali deo pisma, koje je u sud stiglo 22. oktobra, uoči početka suđenja Jeleninom mužu Zoranu za njeno ubistvo.

- Tačno je samo da sam ranije imao probleme sa zakonom u Švajcarskoj, ali to se odnosi na neplaćanje poreza u toj zemlji, ni govora nema o ubistvu! Ne krijem da sam snosio posledice zbog utaje poreza i da sam za to osuđen u Švajcarskoj. Imao sam tamo firmu sa 150 radnika - navodi Milinković.

Podsetimo,Zoran Marjanović sada čeka odluku Apelacionog suda, koji će je ili potvrdili ili odbaciti i vratiti slučaj na ponovno suđenje.  Apelacioni sud, inače, ima četiri meseca da odgovori na žalbe optuženih i tužioca, a na konačnu presudu ne bi smelo da se čeka duže od pet godina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike