Preminuo muškarac na kojeg je pucao podstanar prošle godine: Svađa u Zemunu se završila krvavo zbog investitora?

11.07.2022

08:23

0

Protiv Dušana V. ranije je podignuta optužnica za dva pokušaja teškog ubistva, ali će delo sada verovatno biti prekvalifikovano

Preminuo muškarac na kojeg je pucao podstanar prošle godine: Svađa u Zemunu se završila krvavo zbog investitora?
Copyright 24sedam/M.S.

Milan Kričković (66) iz Zemuna, kojeg je prošle godine upucao podstanar Dušan V., preminuo je u bolnici u Nemačkoj, gde je nastavio lečenje.

Podsetimo, do pucnjave je došlo u septembru 2021. godine, kada je Dušan V. ispalio pet hitaca u Milana i njegovu suprugu Vericu, kod kojih je kao podstanar živeo godinama.

Navodno je svađa izbila oko stana jer je Dušan sa Veričinom maćehom imao ugovor o doživotnom izdržavanju koji nije bio overen, a bračni par je želeo da plac i kuću proda investitoru prenosi Kurir.

- Pošto je ovo atraktivna lokacija, investitori su ponudili mnogo novca za plac. Ima indicija da je za plac trebalo da dobiju 200.000 evra, a da je Dušan tražio da mu isplate 30.000 evra da bi otišao, s obzirom na to da je, kako tvrdi, uložio novac u izgradnju kuće i održavanje dvorišta. Supružnici izgleda nisu pristali na to i kobnog dana su se zbog toga i posvađali - ispričale su komšije.

24sedam/M.S.
 

Dušan im se navodno pre zločina žalio da trpi pritiske od bračnog para.

- Oni su živeli u Nemačkoj, a Dušan je ovde sa suprugom gledao Veričinu pokojnu maćehu. Navodno je s njom imao neki neoveren ugovor, dala mu je kućicu u dvorištu, on je tu podigao i sprat, ulagao, renovirao taj dom - rekle su komšije.

Nakon kraće svađe, Dušan je izvadio pištolj i pogodio Milana u grudi i stomak, a Vericu u nogu i stomak. 

Kako smo tada prenosili, Milan je sav krvav izašao na ulicu, dok je njegova supruga dozivala pomoć. Dušan je ubrzo uhapšen.

 

 

Preminuo u Nemačkoj nakon šest meseci

- Milan je preminuo još u martu, a u dokumentima koja su dostavljena sudu navodi se da je on preminuo od posledica ranjavanja koje je preživeo u septembru u Srbiji. Protiv Dušana V. ranije je podignuta optužnica za dva pokušaja teškog ubistva, ali će delo sada verovatno biti prekvalifikovano - navodi izvor Kurira.

Advokat Jelena Tončić, koja zastupa optuženog Dušana V., potvrdila je da je stanodavac preminuo.

- Za smrt oštećenog sam saznala tek krajem juna, iako se to dogodilo ranije. U međuvremenu sam pisala prigovor i žalbu jer su neki dokazi koji nisu smeli biti tu priloženi uz optužnicu, pa su mi uvaženi i prigovor i žalba - istakla je Tončićeva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike