Vaterpolista ranjen u Zemunu imao slike sa Veljkom Belivukom: Već povezivan sa obračunima!

03.07.2022

12:31

0

Aleksandar Vuković bio pripadnik grupe "Vandal bojs" bliske Veljinim "Principima"

Vaterpolista ranjen u Zemunu imao slike sa Veljkom Belivukom: Već povezivan sa obračunima!
Aleksandar Vuković (1) - Copyright Printscreen/Facebook/Aleksandar V.

Policija je identifikovala trojicu napadača i za njima se traga, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova nije objavilo informacije o njihovom identitetu, kao ni detalje napada na Aleksandra Vukovića, pripadnika grupe "Vandal bojs" bliske Veljku Belivuku. Na njega je, da podsetimo, pucano 23. juna u Prvomajskoj ulici u Zemunu.

Na Aleksandra, koji se sa R. S. nalazio u automobilu, napadač je vatru otvorio iz crnog "forda" sa zatamnjenim staklima. Na internetu se pojavio snimak napada, na kom se vidi kako se vozač "forda" polukružno okreće kad je ugledao automobil u kom se nalazio Vuković. Zapucali su kada im se približio, a Aleksandar i R.S. su izašli iz vozila i pobegli.

Pojedini mediji su preneli informaciju da je napadnavodno bio opomena Belivuka Vukoviću, ali i drugima koji se bore za prevlast na južnoj tribini. Takvi navodi, međutim, nisu potvrđeni.

To je, inače, drugi put za dva meseca da se Aleksandar Vuković dovodi u vezu sa pucnjavama u Zemunu. Naime, njegov prijatelj U. K. (26) je u istom naselju teško ranjen u aprilu ove godine, a Aleksandar ga je tada sa P. Ć. povezao u bolnicu u Zemunu. On i P. Ć. su nakon toga saslušani, ali nisu policiji dali više detalja o napadu i samom napadaču.

Ranjeni je tada odbio saradnju sa policijom i rekao da ne zna ko je i zašto pucao na njega. Motiv napada do danas nije poznat, a prema nezvaničnim informacijana, nema veze sa navijačkim obračunom.

Vuković je, inače, policiji poznat kao pripadnik navijačke grupe "Vandal bojs", a bliska je Belivuku i njegovim "Principima". Prošle godine je, prema nezvaničnim informacijama, po hapšenju klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je optužen sa sedam ubistava, trgovinu drogom i oružjem, otmice i silovanje, priveden, ali je ubrzo pušten.

On je prethodnih godina na pofile na društvenim mrežama postavljao slike sa vođama "Principa", odnosno "Janjičara", kako se tada zvala grupa, Veljkom Belivukom i ubijenim Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi.

Bio je i jedan od najboljih drugova Demira Jukića (18), mladića koji je ubijen u masovnom obračunu sa navijačima Crvene zvezde 2017. godine. Osim toga, dugogodišnji je igrač Vaterpolo kluba Partizan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike