24sedam u rodnoj kući četvorostrukog ubice iz Leskovca: Jedinom preživelom nikada nisu rekli da mu je porodica pobijena (VIDEO)

09.07.2022

18:45

0

"Rekao mi je, kad porastem platiće mi za ovo što rade sa mnom"

24sedam u rodnoj kući četvorostrukog ubice iz Leskovca: Jedinom preživelom nikada nisu rekli da mu je porodica pobijena (VIDEO)
ubistvo-leskovac - Copyright 24sedam/D. A.

Selo Granica kod Bojnika, prema rečima meštana, zaboravili su mnogi opštinski čelnici, a porodicu Ilić iz ovog mesta zaboravio je, izgleda, i sam Bog. Baka Milanka i deka Miloš ne žale jer znaju šta je njihov unuk učinio. Žale samo što nisu mogli da spreče jedan od najstravičnijih zločina koji je počinjen u Srbiji.

U jednom od zaseoka ovog mesta koje broji oko 50 žitelja, nalazi se oronuli dom porodice Ilić koja je nekada brojala desetine članova, bavila se poljoprivredom i mogla živeti kao srećno domaćinstvo. Međutim, danas gotovo da svi izbegavaju i da prođu pored njihove kuće zbog onoga što je tada dvadesetogodišnji Miloš Ilić uradio.

Mladić je u noći između 9. i 10. maja 2020. godine, u iznajmljenoj kući u centru Leskovca, uzeo sekiru i krenuo u krvavi pir.

Posle svađe sa maćehom i ocem izašao je iz kuće, a kad se vratio svi su spavali. Uzeo je sekiru i prvo ubio oca Predraga Ilića (45) koji je pokušao da se odbrani, ali bezuspešno. Zatim je presudio sestri Ani (18) koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, maćehi Danijeli (43) pa na kraju i najmlađoj sestri Sari (12).

Miloš je tako pobio gotovo sve članove svoje porodice. Preživeo je samo njegov brat, tada petnaestogodišnji Aleksandar, koji je najmlađe dete iz Predragovog prvog braka. On je preživeo samo zato što je u vreme kada se dogodio zločin bio u ustanovi socijalnog staranja zbog duševne bolesti.

Većina članova porodice Ilić imala je psihičkih problema. Miloš je bio najstarije dete. Njega, Anu i Aleksandra Predrag je dobio sa svojom prvom ženom od koje se razveo zbog njene duševne bolesti, a meštani pričaju da je ponekad sretnu kako prosi.

Najmlađa Sara, jedino je dete koje je Predrag imao sa Danijelom.

Odgovore na pitanja šta se to dogodilo te večeri, pomračilo Milošev um i nateralo ga na četvorostruko ubistvo članova porodice, reporteri 24sedam su potražili u Miloševom rodnom selu, Granica.

Posle pedesetominutne vožnje po zemljanom i kamenom putu okruženog samo šumom i ponekom starom kućom, jedan od meštana nas je uputio do kuće Ilića i rekao da potražimo deda Mišu.

Porodična kuća Miloša Ilića, koji je zbog brutalnog četvorostrukog ubistva osuđen na 20 godina zatvora i nalazi se u KPZ Niš već više od tri godine, stoji zarasla u visokoj travi sa gotovo urušenim pomoćnim objektima.

U dvorištu su nas sačekala samo dva psa, a dom Ilića je pokazao kako nesreća jedne porodice izgleda. Miloševa baka Milanka nam je tada sa suzama u očima i drhtavim glasom ispričala kakav je život naterao Miloša, koji je ime dobio po svom dedi, da udarcima sekirom presudi čitavoj svojoj porodici.

- Tri godine nosim crninu zbog mog Peđe i dece. Maćeha ih je tukla i maltretirala, ali nije smeo to da uradi - kaže baka za 24sedam.

Kako kaže, ovu njihovu porodičnu kuću više nema ko ni da poseti, ponekad dođe samo njihov sin, a Milošev stric iz Beograda, Dragan. Milošev brat Aleksandar je još u ustanovi socijalnog staranja zbog duševne bolesti u okolini Požarevca i kod njega ide samo stric.

Dečak ne zna da mu je porodica pobijena

- Aca ne zna šta se desilo, ne zna da mu je brat pobio celu porodicu. Ali on ni za koga od njih ni ne pita. Dragan kaže da samo nas pozdravi, a da od kako je tamo nikoga drugog nije ni spomenuo - kaže nam Milanka.

Prema rečima Miloševe bake, brat Aca je svojom voljom, a na odobrenje Centra za socijalni rad, otišao u dom. Tako je hteo jer nije više mogao da gleda kako ih maćeha sve maltretira, a niko ne želi i ne može da ih odbrani.

- Mi smo svi Peđi govorili da ona ne valja, ali on je samo odgovarao da njemu valja - kaže ona.

Baka je ispričala i da joj se Miloš redovno žalio na maćehu i govorio joj da ih Danijela tuče i maltretira.

- Rekao mi je, kad porastem platiće mi za ovo što rade sa mnom!

Maćeha podvodila devojčicu?

Meštani sela Granica ispričali su nam da maćeha Danijela nije samo tukla i maltretirala njegovu decu iz prvog braka, već je ćerku Anu i podvodila.

- Nije se znalo čije je dete nosila. Čuli smo da je maćeha davala Anu za novac. To su verovatno znali i svi u porodici. Ona trudna, svadbe ni na vidiku, nema oca nema ni mladoženje. Ko zna šta su sve toj deci radili - rekao nam je meštanin ovog sela.

Porodica Ilić imala je mnogo problema. Nemaština, nesreća i bolest su ih pratili u stopu, a Danijelinim dolaskom u kuću, kako nam je rekao deda Miša, stvari su postale mnogo gore nego što su bile. Aleksandar je otišao, Ana je nosila dete, a nije imala gde da ode i Miloš nije mogao da gleda sve što im se dešavalo.

- On je tamo sam, u zatvoru je već tri godine. Niko ga nije posetio. Dragan nije išao, a mi ne možemo. Kad bih mogao otišao bih da ga vidim - rekao je deda Miša i dodao da je Miloš uradio najgoru stvar, a da je mislio da ih tako spasava od zlobe.

Porodica Ilić će zbog ovog zločina zauvek nositi pečat, a njihova sreća je sa njim i potpuno izbledela. Strah i očaj su osećaji koji još uvek more ovaj stari bračni par. Tako je deka i objasnio zašto nije izašao iz kuće kad su ga reporteri našeg portala potražili u kući.

- Nisam mogao da izađem, odsekao sam se...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike