Još jedan Belivukov vojnik se "prijavio" da bude svedok saradnik! "Sve je pričao, ko je šta radio u klanu i da su mu uterali strah u kosti"

14.06.2022

18:50

0

Rekao je da želi status kao Hrvatin

Još jedan Belivukov vojnik se "prijavio" da bude svedok saradnik! "Sve je pričao, ko je šta radio u klanu i da su mu uterali strah u kosti"
Copyright Belivuk i Srđan Lalić/Pink/Printscreen

U Specijalnom sudu u Beogradu počelo je pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Takođe, Tužilaštvo za organizovani kriminal potvrdilo je i drugu optužnicu po kojoj se terete za ubistvo Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Do sada su svedoci saradnici u ovom postupku Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, članovi Belivukove kriminalne grupe, a kako saznaje Telegraf.rs, Srđan Lalić se ponudio da bude treći svedok saradnik, ali ga je sud definitivno odbio.

- Srđan Lalić se ponudio Specijalnom sudu da bude treći svedok saradnik, ali ga je sud dobio. Rekao je da želi status kao Hrvatin... - otkrio je sagovornik iz istrage ovog slučaja i dodao:

- Uradio je sve što je mislio da treba da bi se dodvorio nadležnima. Sve je pričao, ko je šta radio u klanu, kako su mu Belivuk i Miljković naređivali, kao i to da su mu uterali strah u kosti, ali to mu nije pomoglo da dobije status kao Hrvatin. On je tako nešto pokušavao i ranije, ali nije uspeo.

24sedam/Tanjug/Miloš Milivojević
Aleksandar Vulin, Veljko Belivuk

Inače, Lalić se tereti za pet teških ubistava, otmicu i nelegalno držanje oružja.

Na fotografiji iz teksta sa Belivukom je upravo Lalić. Na njoj su se on i Belivuk fotografisali sa jednom od žrtava, muškarcem koji je na toj slici i dalje bio živ, a spremali su se da ga "dokrajče".

Aleksandar Vulin je tada prokomentarisao:

- Ovo su Belivuk i Lalić, ovaj čovek je još živ, ali zaklaće ga, neće ostati živ - rekao je dok je opisivao ovu fotografiju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike