Ponovo gužva ispred Specijalnog suda: Nastavlja se pripremno ročište kriminalnoj grupi Veljka Belivuka (FOTO)

15.06.2022

11:52

0

U Specijalni sud stigla jedina žena sa optužnice, Slađana Sekulović

Ponovo gužva ispred Specijalnog suda: Nastavlja se pripremno ročište kriminalnoj grupi Veljka Belivuka (FOTO)
specijalni sud 1506 2022 - Copyright 24sedam/Lj.K.

Nastavak pripremnog ročišta u postupku protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića održava se danas od 14 i 30, u Specijalnom sudu u Beogradu.

Pripredmno ročište odlagano je više puta, a u ponedeljak je konačno započeto. Međutim, ni to nije proteklo kako je bilo očekivano jer je navodnom vođi zloglasnog klana, Veljku Belivuku, pozlilo.

Danas bi svi okrivljeni, osim Marka Miljkovića i Veljka Belivuka čiji će se postupci voditi odvojeno, trebalo da se izjasne o krivici.

Advokati optuženih su stigli, a očekuje se dolazak vozila koja pod jakom policijskom pratnjom prebacuju članove klana iz CZ-a.

U Specijalni sud je sigao advokat optuženog Dejana Tešića, Nemanja Govedarica, a odmah za njim i optužena Slađana Sekulović, jedina žena sa optužnice.

Stigli su i Vladimir Dimitrijević, koji se brani sa slobode, u pratnji advokata, kao i Vojislav Đorđević, bivši rukometaš Partizana, koji se brani sa slobode.

Osim okrivljenih i njihovih branilaca pristižu i advokati koji zastupaju porodice žrtava. Prvi je stigao Aleksandar Šćekić, koji zastupa porodicu ubijenog Lazara Vukićevića.

24sedam/Lj.K.
Aleksandar Šćekić

Podsetimo, kad je sudija u ponedeljak saopštila da je advokat Milenko Cvijović, branilac sa kojim pregovara Marko Miljković poslao dopis kojim traži 60 dana da bi se upoznao sa predmetom, a Marko Miljković potom mu potpisao punomoćje, doneta je odluka da se postupak protiv Miljkovića razdvoji.

Tada je reč zatražio Veljko Belivuk koji je rekao da se veoma lođe oseća, da mu nije dobro i da ga vrate u pritvorsku jedinicu Specijalnog suda.

Sud je potom doneo odluku da Belivuka u pritvorskoj jedinici pregleda zatvorski lekar i potom je, posle pauze, doneta odluka da se pripremno ročište nastavi.

Ročište je nastavljeno danas, a sve detalje sa suđenja možete pratiti na našem portalu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike