Nove krivične prijave protiv Dijane Hrkalović posle intervjua!

19.06.2022

08:37

0

Hrkalović je tokom intervjua iznela i mišljenje da su aferu "Jovanjica" "montirali" Stefanović i Slobodan Milenković - Mali Senta

Nove krivične prijave protiv Dijane Hrkalović posle intervjua!
Dijana Hrkalović optužena za kočenje istraga - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Novi policijski sindikalni savez podneće krivičnu prijavu protv bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, bivšeg ministra policije Nebojša Stefanovića i drugih NN lica zbog zloupotrebe položaja.

-Jučerašnji intervju Dijane Hrkalović pokazao je da su ona, tadašnji ministar Nebojša Stefanović i drugi njihovi saradnici, čija imena nije pomenula, kršili zakon i zloupotrebljavali službeni položaj, jer su preduzimali radnje koje njihu u njihovoj nadležnosti. Zbog toga će Novi policijski sindikalni savez protiv njih podneti krivičnu prijavu - najavio je potpredsednik ove sindikalne organizacije i pripadnik MUP Srbije Milan Dumanović.

On pojašnjava da po Zakonu o policiji i drugim pravnim aktima ni ministar policije, ni sekretar Uprave kriminalističke policije niti državni sekretar, nemaju ovlašćenja i prava da se mešaju u istragu ili da ih vode.

Ističe da to samo pokazuje koliko oni nisu znali svoj posao i da su od Ministarstva unutrašnjih poslova napravili privatnu firmu, prenose beogradski mediji.

 Bivša sekretarka MUP Dijana Hrkalović u jučerašnjem intervjuu portalu "objektiv" istakla je da je sadašnji ministar odbrane, prethodno ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović neovlašćeno prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića.

- Čitao je transkripte njegovih razgovora, mimo predsednikovog znanja, njemu iza leđa. Tražio je da mu se dostavljaju ti transkripti. Nije preduzeo kontraobaveštajnu zaštitu predsednika niti je obavestio BIA, da oni preduzmu mere. Tamo gde ima prisluškivanja i čitanja tuđih komunikacija neovlašćeno, tamo ima svega - istakla je ona. 

Takođe, Hrkalović je mišljenja da su aferu "Jovanjica" "montirali" Stefanović i Slobodan Milenković - Mali Senta.

- Mislim da je to bilo u dogovoru sa stranim službama. Upletoše Andreja Vučića ni krivog ni dužnog u to. Kada je hapšen Predrag Koluvija na autoputu, šta je tamo radila beogradska policija, van teritorije za koju je nadležna? Zašto nisu otvorili operativnu obradu?

- Čujem da sad on radi drogu. Ovde čisti, ovde radi. Jedva čekam, kad se to otkrije, šta će tad opozicija da priča o njemu i da li će im i tada biti heroj, rekla je Hrkalović o Milenkoviću.

Šta je još izjavila čitajte OVDE.

 

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike