Đukanović tražio suočavanje Hrkalovićeve i Nebojše Stefanovića: Zahtevao da sud pozove i Vladimira Rebića

27.04.2022

15:12

0

Dijana Hrkalović se prethodno pojavila 6. aprila u Specijalnom sudu kako bi tužilac izneo optužnicu i ona se izjasnila o krivici

Đukanović tražio suočavanje Hrkalovićeve i Nebojše Stefanovića: Zahtevao da sud pozove i Vladimira Rebića
24sedam/Katarina Mihajlović

Advokat Vladimir Đukanović, branilac bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović predložio je danas u Specijalnom sudu Nebojšu Stefanovića, bivšeg ministra policije, a sada minista odbrane, da svedoči u ovom postupku!

Pored njega, advokat Dijane Hrkalović, Vladimir Đukanović, pozvao je za svodoke bivše direktora policije Vladimir Rebića i višu javnu tužiteljku Natašu Krivokapić

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Dijana Hrkalović, koja je optužena za trgovinu uticajem, danas po prvi put sudu predlaže dokaze i svedoke, za koje smatra da joj idu u korist i da će joj pomoći da se brani od optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal u kojoj se navodi da je kočila istrage, sklanjala dokaze i pomagala ljudima iz kriminalnog miljea da ne budu procesuirani. Na prethodnom suđenju ona je negirala krivicu i najavila da će detaljno izneti svoju odbranu.

Hrkalović je u sud došla iz kućnog pritvora, koji joj je krajem marta određen uz elektronski nadzor, kao zamena za pritvor u kojem je bila od kraja decembra. Danas njen advokat i ona predlažu dokaze koji idu njoj u korist.

Dijana Hrkalović se prethodno pojavila 6. aprila u Specijalnom sudu kako bi tužilac izneo optužnicu i ona se izjasnila o krivici.

- Ne priznajem nijedno krivično delo, koje mi se stavlja na teret u nastavku postupka izneću odbranu - kazala je Dijana Hrkalović pred većem Specijalnog suda. Takođe, krivicu su negirali i Dejan Milenković i Milorad Šušnjić.

Da podsetimo, optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal Hrkalovićka se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina. Takođe, tužilac je tražio godinu dana zatvora za Milenkovića, a za Šušnjića dve godine zatvora.

Bonus video
24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti