Jelena je bila živa, očajnički je htela da izađe iz kanala! Veštak oborio navode tužilaštva: "Na Zoranovoj odeći nema krvi ubijene pevačice"

15.06.2022

09:13

1

Ovim veštačenjem, posle šest godina, dokazni postupak je priveden kraju

Jelena je bila živa, očajnički je htela da izađe iz kanala! Veštak oborio navode tužilaštva: "Na Zoranovoj odeći nema krvi ubijene pevačice"
Zoran Marjanović pored spomenika ubijene supruge Jelene - Copyright M.M./ATAImages

Veštak Dušan Keckarović oborio je danas navode optužnice protiv Zorana Marjanovića navodeći da na odeći optuženog, koju je veštačio, nema tragova krvi ubijene Jelene Marjanović.

Keckarović je potvrdio da je Jelena ubijena u kanalu i da je, dok je bila živa, pokušavala odatle da izađe, ali ju je neko, najverovatnije povukao, jer je na licu mesta bilo tragova klizanja.

Zbog toga je rekao da bi na odeći ubice moralo biti tragova krvi jer je ubica bio u kanalu, a na Zoranovoj odeći nema Jelenine krvi.

Tužilac je veštaku predočio dokaz o tome da je Jelenina krv nađena u Zoranovom "mercedesu" na zadnjem sedištu, ali je veštak rekao da je u zavisnosti od temperature vazduha i svega uzetog u obzir, taj trag mogao nastati i mesec dana pre tragičnog događaja, kako je predočila odbrana, ali i četiri dana pre pregleda vozila, kako je predočilo tužilaštvo.

Takođe, na suđenju su pokazane fotografije odeće Jelene i Zorana Marjanovića gde je odbrana konstatovala, a sud potvrdio, da Zoranova odeća nije cišćenja i nije bilo uklanjanja tragova sa njegove odeće.

Tužilaštvo tereti Zorana Marjanovića da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Današnjim veštačenjem, posle šest godina, dokazni postupak je priveden kraju, a sudija je zakazala davanje završnih reči za osmi jul u 9:30 časova.

BONUS VESTI

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike