Svedok optužio Papića da je naredio vraćanje Miljkovićeve oduzete "blinde": "Uključio spikerfon da privedeni čuje šta priča!"

10.02.2022

14:17

0

Autor: 24sedam

Papićev advokat negodovao, tvrdeći da je u publici svedokov pratilac koji kontroliše šta će Jovanović da kaže

Svedok optužio Papića da je naredio vraćanje Miljkovićeve oduzete "blinde": "Uključio spikerfon da privedeni čuje šta priča!"
Copyright Printscreen/Pink

Suđenje bivšem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem svedoka, pripadnika ZKP i SBPOK-a.

Papiću se sudi povodom optužbi da je aprilu 2020. godine urgirao da se, mimo procedura, Marku Miljkoviću, pripadniku kriminalne grupe, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil, a istog dana Miljkoviću je vozilo i vraćeno.

Svedočili su Bojan Popović, Miloš Jovanović, Kosta Mihajlov i Aleksandar Vukobrad. Popović je ispričao da mu je načenik Zoran Kovačević eksplicitno rekao da se vozilo vrati Miljkoviću, jer je to "naređeno odozgo", prenosi Tanjug.

Jovanović je, pored ostalog, naveo da su, dok je vozio blindirano oduzeto vozilo, sa njim u kolima bili njegov pretpostavljeni Nevenko Marić i Miljković. On je rekao da je Marić tada uradio nešto neuobičajeno kada ga je na mobilni telefon pozvao optuženi Papić - uključio je spikerfon.

- Čuo sam glas okrivljenog koji je rekao Mariću da se uradi brzo i profesionalno to sa Miljkovićem, da mu se vrati vozilo i da se Miljković vrati u UKP odakle smo ga preuzeli - naveo je Jovanović.

Svedok Jovanović je napomenuo i da su u nekim drugim, prethodnim slučajevima u kojima je postupao, kao i kada su hapšeni Miljković i Veljko Belivuk, vozila oduzimana, pregledana i vožena na skener. Napomenuo je da je, prema njegovom mišljenju, razgovor Marića i Papića preko spikerfona bio namenjen da ga Miljković čuje, jer nije bilo razloga da ga on čuje, a Marića nije pitao zašto je uključio spikerfon, jer mu je on bio nadređeni.

E-Stock
 

Papićev advokat Branislav Tapušković potom je rekao da je jedan čovek u sudnici koji se predstavio  kao "publika" zapravo Jovanovićev pratilac , odnosno obezbeđenje, te da je kontrolisao šta će Jovanović da kaže pred sudom.

Vukobrad je ispričao da je bilo neuobičajeno da se vozilo vraća bez provere, te da je zato i sačinjena službena beleška o tome i obavešten je načelnik, dok je Mihajlov potvrdio ove navode Vukobrada.

Sledeće suđenje zakazano je za 14. mart, kada su pozvani da svedoče Dejan Kovačević, Nevenko Marić, Milenko Munjižaba i Zoran Kovačević.

24sedam/J.J.
Goran Papić dolazi u sud

Papić je optužen za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Uhapšen je 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike