Rebić saslušan u Palati pravde! Advokat se oglasio: "Neobjašnjivo je kako Stefanoviću nije uručen poziv za svedočenje na suđenju Papiću"

23.05.2022

08:05 >> 10:54

0

Nebojša Stefanović se nije pojavio kao svedok na danas zakazanom suđenju bivšem zameniku SBPOK Goranu Papiću

Rebić saslušan u Palati pravde! Advokat se oglasio: "Neobjašnjivo je kako Stefanoviću nije uručen poziv za svedočenje na suđenju Papiću"
vladimir rebić (1) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Danas se pred Višim sudom u Beogradu nastavlja postupak protiv nekadašnjeg zamenika načelnika SBPOK Gorana Papića. U Palati pravde se pojavio bivši direktor policije Vladimir Rebić koji je svedok u procesu. Drugi svedok Nebojša Stefanović nje došao.

Kako reporter 24sedam javlja sa terena, Nebojša Stefanović se nije pojavio kao svedok na danas zakazanom suđenju bivšem zameniku SBPOK Goranu Papiću koji se tereti da je naredio da se Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka, vrati blindirani džip.

Sudija je na početku suđenja rekao da nema dokaza da je Stefanović primio poziv za suđenje.

U sud je stigao i Dejan Kovačevic, bivši načelnik UKP-a.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Bivši načelnik drugog odelenja Zoran Kovačević, koji je svedok u slučaju,  rekao je da je tadašnji načelnik SBPOK Milenko Munižaba naredio da se blindirani džip vrati jer je tako naređeno iz MUP-a.

Bivši direktor policije Vladimir Rebić je prilikom svedočenja rekao da ne veruje da je Goran Papić imao uticaj na Nebojšu Stefanovića. Rekao je da je doživljavao Papća kao lično obezbeđenje Stefanovića. Izjavio je i da ništa nije znao o vraćanju Miljkovićeve blinde i da je za ceo slučaj saznao kad je uhapšen Goran Papić.

Advokat Branislav Tapušković, branilac Gorana Papića, je istakao da je potpuno neverovatno da Nebojši Stefanoviću nije uručen poziv za današnje svedočenje.

- Ono što je bilo bitno za mog branjenika već smo raščistili, a ova svedočenja mogu samo da pojasne pozadinu događaja. I to će se raščistiti na narednim suđenjima kada se bude pojavio Nebojša Stefanović. Potpuno je neobjašnjivo da njemu nije uručen poziv za današje suđenje. Vratio se poziv kao neuručen, kao da nije objavljeno da će on danas biti saslušan kao svedok - kazao je Tapušković. 

Da podsetimo, Goran Papić se tereti da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, precizirala je portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Kako se sumnja, Papić je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Mediji su preneli da je u pitanju vozilo Marka Miljkovića koji se zajedno sa Veljkom Belivukom tereti da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za ubistva, preprodaju droge, držanje oružja…

Inače, Papić je raskinuo radni odnos u MUP Srbije odmah pošto je za ministra unutrašnjih poslova imenovan Aleksandar Vulin. Važio je za bliskog saradnika Nebojše Stefanovića, dok je ovaj bio na čelu policije, kao i Dijane Hrkalović, nekadašnje sekretarke MUP Srbije.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike