Šok izjava svedoka o tome šta mu je Papić naredio: "Miljković je štićeno lice, kako da mu oduzmu džip?"

13.04.2022

12:02

0

Autor: Lj.K.

Nevenko Marić izjavio da su nezakonitim naredbama nadređenih, umesto da uhapse Miljkovića, čestiti policajci taksirali kriminalca

Šok izjava svedoka o tome šta mu je Papić naredio: "Miljković je štićeno lice, kako da mu oduzmu džip?"
Goran Papič pravosnažno osuđen zbog blinde Marka Miljkovića - Copyright E Stock Printscreen/Pink

Nevenko Marić, zamenik načelnika SBPOK, na suđenju svom nekada pretpostavljenom Goranu Papiću koji se tereti da je po njegovom nalogu vraćen blindirani džip Belivukovom najbližem saradniku, izjavio je danas da mu je pretpostavljeni tada saopštio da je Marko Miljković štićeno lice.

On je naveo da mu je Papić u prvom razgovoru koji su imali toga dana u vezi s Miljkovićem rekao: "Kako mogu da mu oduzmu blindirano vozilo kada njega hoće da ubiju. On je štićeno lice."

Papiću se sudi za trgovinu uticajem, odnosno zbog optužbe da je naredio da se Marku Miljkoviću mimo procedure vrati privremeo oduzeti blindirani BMW.

Svedok Marić je danas pred sudom objasnio da je, nakon što su mu kolege iz gradskog SUP-a rekle da je Miljković uhapšen, otišao po njega, jer je SBPOK trebalo da od njega uzme izjavu zbog pretnji koje je navodno Miljković uputio njihovom kolegi iz Žandarmerije.

- U jednom razgovoru mi je rekao: "Kada budete sami u kolima pozvaćeš me na signal i uključićeš spikerfon." U trenutku kada mi je to rekao nisam znao šta će da kaže, a kada sam ga pozvao i pustio na spikrefon rekao je: "Da sve bude brzo obavljeno i da ne traje duže od 15 minuta." Kada sam čuo šta je rekao shvatio sam da se on samo fizički obraćao meni, a da je zapravo poslao poruku Miljkoviću - "završiću ti SBPOK za 15 minuta" - rekao je Marić, potvrdivši da je on rukovodio akcijom hapšenja Veljka Belivuka i Miljkovića 4. februara 2021. godine.

Posle obavljenog razgovora sa Miljkovićem, kako je izjavio svedok, Goran Papić je izdao naređenje da Miljkovića vrate u gradski SUP.

- Takvo naređenje zamenika načelnika bila je čista zloupotreba. Mi smo taksirali tog kriminalca - rekao je Marić, i dodao da je razgovor sa Miljkovićem u svojstvu građanina trajao 45 i 50 minuta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike