Belivuk i Miljković u zagrljaju Zvicera i policajaca: U sve upleten još jedan službenik iz Podgorice!

04.05.2022

11:15

0

Prema saznanjima crnogorskog lista od dobro obaveštenog izvora, Bugarin je desna ruka Ljuba Milovića, koji je bio jedan od članova kavačkog klana

Belivuk i Miljković u zagrljaju Zvicera i policajaca: U sve upleten još jedan službenik iz Podgorice!
Copyright Profimedia

Sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom na vezi je bio i policijski službenik Nebojša Bugarin, nastanjen u naselju Vranići u Podgorici, saznaje Borba.

On se vidi na forografiji sa Zvicerom i Veljom Nevoljom.

Prema saznanjima crnogorskog lista od dobro obaveštenog izvora, Bugarin je desna ruka Ljuba Milovića, koji je bio jedan od članova kavačkog klana. Prema rečima izvora lista "Borba", Bugarin je bio Milovićev saradnik za crnogorsko „tržište“ koji se preko noći obogatio i postao imućan. Bugarin je najviše bio fokusiran na Podgoricu, ali je vremenom njegov „učinak“ proširen na celu Crnu Goru.

Kako izvor lista ističe, preko noći je stekao enormno bogatstvo i svima je sasvim jasno bilo šta se krije iza njegovog naprasnog napretka. Takođe, sem očiglednog kontakta sa Milovićem, ali i Lazovićem, Bugarin je stekao izvesne konekcije sa Zvicerom i Belivukom sa kojima se nalazi na fotografiji, što samo po sebi inicira da je i on deo ove kriminalne organizacije.

Podsetimo, juče je portal Libertas ekskluzivno objavio da se policijski službenici Petar Lazović i Ljubo Milović sumnjiče da su članovi kavačkog klana i da su se bavili teškim krivičnim delima.

- Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vreme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Ljubo Milović poseduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona evra zarađenih upravo švercom kokaina”, doslovno piše u dokumentu Evropola.

- Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije“, ključni su zaključci navedeni u dokumentu agencije Evropske Unije za sprovođenje zakona Evropol, u koji je portal Libertas imao uvid.

Taj dokument, sa transkriptima komunikacija njih dvojice sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su od Evropola u julu prošle godine i, do danas, nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, iz te dve državne institucije pozvali na odgovornost.

- Trebalo bi istražiti i umešanost policajca Enisa Bakovića, a u vezi sa obaveštenjem Interpola i uloge Tamare Zvicer (supruga Radoja Zvicera). Treba, takođe, identifikovati i ostale spomenute službenike policije zvane “Tigar, Aco, Slobodan i Ranko”, jer su svi oni imali specifičnu ulogu kada je reč o zaštiti pripadnika klana Kavač i otkrivanju osetljivih operativnih podataka. “Tigar“ je osoba koja je od Zvicera primila, kao poklon, ilegalno oružje, a bio je i korisnik blindiranih automobila koje su, najvjerovatnije, kupili pripadnici klana Kavač, takođe, na poklon“, preporuka je Evropola crnogorskom tužilaštvu i policiji.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Borba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike