Da li su Belivuk i Miljković ofirali svog šefa? Pričali da Zvicer ima svoju policiju i kuću od 1.500 kvadrata ukopanu u planini!

27.01.2022

21:49

0

Pet dana po povratku u Srbiju iz Kotora, Belivuk i Miljković su uhapšeni, dok je Radoje Zvicer uspeo da izbegne hapšenje

Da li su Belivuk i Miljković ofirali svog šefa? Pričali da Zvicer ima svoju policiju i kuću od 1.500 kvadrata ukopanu u planini!
Veljko Belivuk i Radoje Zvicer Foto: printscreen

Veljko Belivuk i Marko Miljković, kako se saznalo iz njihovih presretnutih razgovora, otkrili su da vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, kod kog su kao gosti boravili u Kotoru neposredno pre nego što su u februaru prošle godine uhapšeni, ima svoju policiju u Crnoj Gori.

Pet dana posle povratka u Srbiju iz Kotora, Belivuk i Miljković su uhapšeni, dok je Radoje Zvicer, koji se sumnjiči da je u Crnoj Gori naručivao likvidacije, uspeo da izbegne hapšenje pošto je napustio kuću pre nego što je policija upala u nju. U razgovorima koje su međusobno vodili, ali i sa članovima svoje grupe, oni su navodno govorili i o Zvicerovoj kući ukopanoj u planinu.

- Tokom istrage i prikupljanja dokaza i operativnih informacija presretnut je razgovor u kom Belivuk i Miljković komentarišu da vođa "kavačkog klana" ima svoju policiju i kuću od 1.500 kvadrata koja je ukopana u planini - otkriva izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, vođe zloglasnog klana, koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo za pet surovih likvidacija, trgovinu drogom i oružjem, otmice i silovanje, vođu "kavčana" komentarisali su po povratku u Srbiju. Čim su sleteli na aerodrom "Nikola Tesla", oni su bili privedeni, a policija je tada uzela izjave od još nekoliko pripadnika njihove kriminalne grupe koji su ih čekali u Beogradu.

U javnosti su se pojavile i fotografije na kojima se vidi da im je na privatnoj proslavi pevala Jadranka Barjaktarović, a spekulisalo se da su u Kotoru proslavljali i godišnjicu likvidacije vođa "škaljaraca" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

Uspaničili se na aerodromu

- Posle privođenja na aerodromu 29. januara prošle godine, pripadnici klana su se uspaničili. Jedni su lomili i bacali telefonske kartice, drugi pojačali osmatranje oko stadiona u Humskoj kako bi proverili da li ih policija nadgleda, a vođe već pripremale plan bekstva. U opštoj panici, među sobom su komentarisali kako dešavanja u Crnoj Gori, tako i privođenje na beogradskom aerodromu.

Pixabay/Prinstcreen
 

U jednom od tih razgovora prepričavali su šta su čuli od vođa klana, a to je da Zvicer ima sopstvenu policiju, da su Miljković i Belivuk na aerodrom u Tivtu ispraćeni u pratnji policije, u blindiranim automobilima, i da je praktično aerodrom tada bio zatvoren, a da su njih čuvali pripadnici crnogorskog MUP sa dugim cevima - dodaje izvor i objašnjava da su pominjali "specijalnu policiju" koja nema nikakve oznake osim službenih legitimacija i čini je vrlo mali broj ljudi, njih petnaestak.

Poternica za Zvicerom

Radoje Zvicer, podsetimo, uspeo je misteriozno da napusti Crnu Goru u aprilu prošle godine, uoči pretresa njegove kuće i hapšenja njegovog saradnika Slobodana Kašćelana i ostalih pripadnika "kavačkog klana". Za njim je raspisana međunarodna poternica, a prema navodima crnogorskih medija, on se sumnjiči da je naredio likvidaciju "škaljarca" Nikole Stanišića. Navodno, dao je instrukcije da se on ubije, a da se njegovo telo "spali na lomači napravljenoj od osam automobilskih guma i 50 kilograma ćumura".

Belivuk i Miljković su legalno u Crnu Goru, pošto im je ukinuta zabrana ulaska u tu državu, otputovali 17. januara 2021. Već narednog dana policija ih je navodno zaustavila u automobilu u kom su bili sa Zvicerom i privela na saslušanje, ali su odmah pušteni, "jer nije bilo razloga za njihovo zadržavanje".

Nekoliko dana kasnije, tačnije 22. januara, policija je sprečila njihovu likvidaciju i oni su tada ponovo saslušani. Izjavili su da su u Crnu Goru otputovali na babine i slavu kod Zvicera.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti