Oslobođeni pomagači Ždrokinca: Ubica nije imao pomoć pri likvidaciji Darmanovića?

11.06.2021

17:12

0

Autor: A.S.

Gorgija Darmanović ubijen je 6. maja 2018. na Novom Beogradu

Oslobođeni pomagači Ždrokinca: Ubica nije imao pomoć pri likvidaciji Darmanovića?
Copyright Gorg Darmanović Printscreen

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio dvojicu Kruševljena od optužbi za pomaganje u ubistvu Gorgije Gorga Darmanovića (58) 6. maja 2018. godine na Novom Beogradu.

Ovom odlukom je, kako prenosi Tanjug, Sretenu Matejiću i Saši Đurđanoviću potvrđena oslobađajuća presuda Višeg suda u Beogradu od 12. novembra 2020. godine.

Sud je zaključio da tužilaštvo nije dokazalo da su oni pomogli Dejanu Stankoviću Ždrokincu, koji je u međuvremenu ubijen, i još jednom NN licu da ubiju Darmanovića, za kojeg mediji pišu da je bio agent Južnoafričke tajne službe ŠA, a da se u Srbiju vratio 2014. godine.

U obrazloženju presude Apelacionog suda se navodi da je za osuđujuću presudu potrebno da se sa potpunom izvesnošću dokaže da su okrivljeni izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret, ali da u ovom slučaju nema takvih dokaza.

– Budući da se žalbom tužioca ne ističu činjenice i okolnost koje bi, eventualno, mogle da dovedu do drugačije odluke suda, žalba je ocenjena kao neosnovana – navodi se u odluci suda.

Stanković, koga je policija sumnjičila da je ubio Dramanovića sa NN licem, likvidiran je u junu u Kruševcu nedelju dana pre nego što su Matejić i Đurđanović uhapšeni.

Pročitajte još:

Za njegovo ubistvo u toku je suđenje grupi kruševačkog kriminalca Zorana Jotića Jotke koji je, kako tvrdi tužilaštvo, organizovao njegovo ubistvo kako bi se osvetio za likvidaciju svoj najboljeg prijatelja i saradnika Gorana Petrovica Pete.

Stankovićev sin Vojin je ubijen i to dan nakon ubistva Darmanovića. Upucan je ispred jednog lokala u centru Kruševca, a za njegovo ubistvo, prema pisanju medija, optužen je član grupe Zorana Jotica Jotke.

Crnogorski državljanin Gorgija Darmanović ubijen je 6. maja 2018. na Novom Beogradu. Na njega je pucano oko podneva nakon čega je prevezen u bolnicu u Zemunu gde je preminuo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike