Vođa "kruševačkog klana" osuđen na 11 godina zbog ubistva Ždrokinca: To je bila osveta za Petinu smrt

27.02.2023

14:22

0

Ubistvo je 6. juna 2018. u Kruševcu izvršio Stefan Radulac i on je danas prvostepeno osuđen na 18 godina zatvora.

Vođa "kruševačkog klana" osuđen na 11 godina zbog ubistva Ždrokinca: To je bila osveta za Petinu smrt
Zoran Jotić Jotka - Copyright Printscreen/B92

Zoran Jotić Jotka, vođa "kruševačkog klana" osuđen je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu prvostepenom presudom na 11 godina zatvora zbog organizovanja ubistva Dejana Stankovića Ždrokinca.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u optužnici navelo da je Jotić tokom maja 2018. godine formirao kriminalnu grupu i organizovao ubistvo Ždrokinca, kao osvetu za likvidaciju njegovog dobrog prijatelja Gorana Petrovića Pete.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, ubistvo je 6. juna 2018. u Kruševcu izvršio Stefan Radulac i on je danas prvostepeno osuđen na 18 godina zatvora.

Stankovićev sin Vojin ubijen je mesec dana ranije, 7. maja 2018. Obe likvidacije izvršene su u Kruševcu, i kao direktni izvršilac u oba slučaja označen je Jotkin zet Stefan Radulac (26), zvani Žuti, koji se posle zločina skrivao u Banjaluci. Sve do 18. jula ove godine, kada je lociran u štek stanu i uhapšen u zajedničkoj akciji policija RS i Srbije.

Zoran Jotić Jotka proveo je 15 godina u zatvoru, a nakon samo neekolko meseci provedenih na slobodi, ponovo je bio uhapšen zbog ubistva Aleksandra Stankovića Ždrokinca.

Jotka je marta 2003. godine uhapšen u policijskoj akciji "Sablja" kao vođa kruševačke grupe koja je godinama bila strah i trepet u ovom gradu. Osuđen je zbog iznuda i reketiranja kruševačkih biznismena.

Sačekuša za Petu ispred "Golfa"

Jotkin najbliži saradnik Goran Petrović Peta ubijen je 17. septembra 2015. godine u teretani kruševačkog hotela "Golf" gde je svakog dana trenirao. Prema snimcima nadzornih kamera, u ubistvu Petrovića učestvovala su dvojica muškaraca, koji su hotelu prišli obučeni u specijalne maskirne uniforme i zapucali.

U vreme kada je Vrhnovni sud trebalo da razmatra žalbe na prvostepenu presudu Jotkinoj grupi, desila se do tada neviđena afera u pravosuđu. Uhapšen je i osuđen na dugogodišnju robiju tadašnji sudija Vrhovnog suda Ljuba Vučković koji je, prema presudi, kao sudija izvestiac u ovom predmetu, primio mito da bi poništio osuđujuću presudu.

Sa Ljubom Vučkovićem tada je uhapšen i sudija Radovanović, koji je inače vodio istragu ubistva premijera Zorana Đinđića, ali je on, kad je afera izbila, doživeo moždani udar i preminuo je.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike