Batinaš iz Novog Sada žali i žrtvu i sebe, tvrdi da se uplašio pretnje "sve ću da vas izbušim"!

25.05.2022

14:49

1

Autor: 24sedam

Nikšićanin Ivan Kontić (30) izneo odbranu za pokušaj ubistva Miljana Mandića u centru Novog Sada 2020. godine

Batinaš iz Novog Sada žali i žrtvu i sebe, tvrdi da se uplašio pretnje "sve ću da vas izbušim"!
Ivan Kontić - Copyright MUP

Pred većem Višeg suda u Novom Sadu danas je počelo suđenje Ivanu Kontiću (30) iz Nikšića, optuženom da je avgusta 2020. godine centru Novog Sada pokušao da ubije Miljana Mandića (28) iz Beograda.

Kontić je ru svoju odbrani ekao da se već 20 meseci nalazi u zatvoru zbog tuče čiji inicijator nije bio on, tvrdeći da je te večeri bio napadnut, te da ga je i veče pre toga Mandić napao na istom mestu.

Foto: Twitter/ Printscreen
 

Kako je naveo, on je te večeri sa drugarima trebalo da ode na trening, i našli su se ispred lokala.

- Milajn je u tužilaštvu naveo da mje je napao veče pre na istom mestu. I naredne večeri me napao i vređao. Govorio je da će nas sve izbušiti. Bio je u pretećem stavu sa rukama na bokovima...Zbog nečega je bio ljubomorn na mene, naveo je optuženi, čije je brutalno batinjanje, zabeleženo na nadzornim kamerama, zgrozilo Srbiju.

Dalje je naveo da iz izveštaja veštaka proizilazi da je oštećeni zadobio lakše povrede i da mu zbog toga život nije bio ugrožen, ali da se, ipak, zbog svega kaj.

- Kajem se, Miljan i ja smo bili prijatelji. I sa njegovim bratom sam se družio. Žao mi je i mene što sam zbog te tuče, čiji inicijator nisam bio ja, već 20 meseci nalazim u pritvoru.

Dodao je i da su se njih dvojica na zemlji rvali, da ne zna koliko je puta Mandića udario u glavu, ali da zna da udarci nisu bili jaki i da je oštećeni tek sutradan otišao kod lekara.

Suđenje se nastavlja 21. juna, kada će biti saslušan oštećeni Miljan Mandić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike