Cev u glavu, prst na obaraču: Pogledajte kako je uhapšen Ivan Kontić

12.10.2020

13:25 >> 14:12

0

Autor: E. H.

Kontiću, koji je osumnjičen za brutalno prebijanje 28-godišnjeg mladića u Novom Sadu, danas je određen ekstradicioni pritvor nakon saslušanja kod sudije

Cev u glavu, prst na obaraču: Pogledajte kako je uhapšen Ivan Kontić
Copyright Foto: Printscreen/MUP Crne Gore

Crnogorskom državljaninu Ivanu Kontiću (30), koji je osumnjičen za brutalno prebijanje 28-godišnjeg mladića u Novom Sadu, danas je određen je ekstradicioni pritvor nakon saslušanja kod sudije za istragu.

Kontić je uhapšen juče u podgoričkom naselju Zabjelo, na osnovu međunarodne poternice NCB Interpol Beograd.

Njegov branilac, advokat Damir Lekić kazao je za CdM da je Kontić danas u 9.30 sati sproveden kod sudije za istragu Vladimira Novovića u Višem sudu u Podgorici.

“Nakon saslušanja Kontić je odlučio da prihvati pojednostavljeni postupak izručenja i da se što pre isporuči Srbiji, kako bi u postupku u Višem sudu u Novom Sadu, s obzirom na to da raspolaže činjicama i okolnostima koje čine upitnim pravnu kvalifikaciju krivičnog dela ubistvo u pokušaju. Dao je čvrsto obećanje i sudu da nema potrebe da mu se određuje pritvor kako bi se uputio odmah za Srbiju, međutim određen mu je pritvor od 30 dana – rekao je Lekić.

Kontić se sumnjiči za pokušaj ubistva mladića u Novom Sadu, krajem avgusta. Snimak prebijanja objavljen je dvadesetak dana kasnije na društvenim mrežama. Na njemu se vidi kako jedan muškarac sedi na drugom, dok je on već na zemlji i pesnicama ga udara u glavu. Nasilnik se nije zaustavio u batinjanju ni kada se pretučeni muškarac onesvestio, nakon čega mu je polomio obe ruke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike